Arkivfoto

MT Højgaard legger ned norgeskontoret

Det danske entreprenørkonsernet MT Højgaard stenger sitt norgeskontor.

MT Højgaard-konsernet trappet opp sin satsing i Norge i 2011 etter at de fikk entreprisen på byggingen av Hardangerbrua og flere boligkontrakter.

Det danske nyhetsbrevet Byggeeksport har gått gjennom regnskapene til entreprenørens norske avdeling, og tallene viser at det etter hvert har vært tunge tak. De anslår et tap på over en halv milliard kroner.

Kommunikasjonskonsulent Anders Mikkelsen vil ikke bekrefte tallene fra det danske nyhetsbrevet, men forteller at de legger ned Oslo-kontoret.

– Det er korrekt at vi ved utgangen av 2016 ikke lenger har noen ansatte ved vårt norske kontor. Vi kan dog konstatere at, til tross for noen gode prosjekter, har vi ikke for alvor lykkes med å få fotfeste i det norske markedet. Derfor er det et helt naturlig skritt for oss å lukke kontoret, sier han til Byggeeksport.

Mikkelsen påpeker derimot at de fortsatt kan ta på seg oppdrag i Norge, men at disse prosjektene eventuelt vil bli håndtert av den danske basisorganisasjonen. På samme måte vil både service- og garantisaker bli håndtert fra Danmark.

Tall fra proff.no viser at selskapet Mt Højgaard Norge AS i 2015 hadde en omsetning på 110,653 millioner kroner og et resultat før skatt på -50,841 millioner kroner. I 2014 endte omsetningen på 334,449 millioner kroner og de fikk et resultat før skatt på -29,503 millioner kroner.