<p>GLADE VINNERE: Leif Magne Seierstad (t.v), Stig Morten Seierstad, Thomas Doull, Håvard Martinsen og de andre i Monsterbedriften jublet over å bli kåret til Årets sosiale entreprenør under Ferd-konferansen torsdag ettermiddag. Premien var på 500 000 kroner og skal brukes til å utvikle selskapet videre. (Foto: Svanhild Blakstad).<br></p>Monsterbedriften ble kåret til Årets sosiale entreprenør 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Johan H. Andresen og kronprinsesse Mette-Marit under kåringen av Årets sosiale entreprenør. (Foto: Svanhild Blakstad)Mathias Grøtvedt og Oskar Nikolaisen i Monsterbedriften viser stolt frem den gjeve prisen. (Foto: Svanhild Blakstad)Kronprinsesse Mette-Marit delte ut prisen for Årets sosiale entreprenør til Monsterbedriften. (Foto: Svanhild Blakstad)Kronprinsesse Mette-Marit delte ut prisen for Årets sosiale entreprenør til Monsterbedriften. Stig Morten Seierstad takk for prisen (Foto: Svanhild Blakstad)Mathias Grøtvedt og Stig Morten Seierstad i Monsterbedriften. (Foto: Svanhild Blakstad)Monsterbedriften ble kåret til Årets sosiale entreprenør 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Monsterbedriften ble kåret til Årets sosiale entreprenør 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Kronprinsesse Mette-Marit delte ut prisen for Årets sosiale entreprenør til Monsterbedriften. (Foto: Svanhild Blakstad)Det var folksomt under prisutdelingen, som var lagt til konferansen Sosial Entreprenørskap på DogA i Oslo.Johan H. Andresen og kronprinsesse Mette-Marit under kåringen av Årets sosiale entreprenør. (Foto: Svanhild Blakstad)Kronprinsesse Mette-Marit delte ut prisen for Årets sosiale entreprenør. (Foto: Svanhild Blakstad)Monsterbedriften er Årets sosiale entreprenør. (Foto: Svanhild Blakstad)Monsterbedriften er Årets sosiale entreprenør. (Foto: Svanhild Blakstad)Katinka Greve Leiner, direktør i Ferd Sosiale Entreprenører. (Foto: Svanhild Blakstad)

Monsterbedriften ble Årets sosiale entreprenør

Rive- og saneringsfirmaet Monsterbedriften nådde helt til topps i Ferds kåring av Årets sosiale entreprenør 2014. (Bilekarusell)

STOLTE: Mathias Grøtvedt og Oskar Nikolaisen i Monsterbedriften.

I sterk konkurranse med fire andre firmaer var det Monsterbedriften som kunne gå opp på scenen og ta imot den prestisjefylte prisen av kronprinsesse Mette-Marit under Ferdkonferansen i Oslo torsdag ettermiddag.

Siden oppstarten i 2003 har Monsterbedriften revet 5.500 bad og klargjort for rehabilitering. De ansatte er i stor grad tidligere innsatte, de har vært kasteballer i NAV-systemet eller på andre måter falt utenfor i samfunnet. De har til felles at de trenger ansettelse og et nytt miljø når de starter livet sitt på nytt.

AND THE WINNER IS...: Det var stor spenning da Johan H. Andresen i Ferd og kronprinsesse Mette-Marit avslørte vinneren av Årets sosiale entreprenør. (Foto: Svanhild Blakstad)

Det var en overlykkelig gjeng som tok imot prisen av kronprinsessen, med FERDs eier Johan H. Andresen som bivånet det hele.

– Det er fantastisk å vinne her i dag. Nå skal vi utvikle bedriften videre og etablere oss flere steder i landet, i første rekke i Kristiansand, sier Stig Morten Seierstad i Monsterbedriften til Byggeindustrien like etter prisutdelingen.

Han sier at det blir en kort feiring, for oppdragene venter: - I morgen skal vi rett på jobb og male tak, så det blir ikke å hvile på laurbærene.

Juryen fremhever i sin begrunnelse Monsterbedriftens tydelige og robuste verdigrunnlag, kombinert med det helhetlige konseptet som juryen mener gjør virksomheten troverdig.

Årets sosiale entreprenør

Johan H. Andresens selskap FERD kårer for femte år på rad «Årets sosiale entreprenør».

Ferd ønsker å gi et ekstra løft til sosiale entreprenører som har en forretningsmodell som gjør det mulig å nå ut til flest mulig med størst mulig effekt. Ferd mener at investering i sosialt entreprenørskap er god verdiskaping.

Kriterier for å delta:
Har prøvd ut nye løsninger på sosiale utfordringer i Norge
Kan vise til gode sosiale resultater
Har en forretningsmodell som vil gjøre virksomheten livskraftig
Har en løsning som kan og bør nå ut til stadig flere.

Årets nominerte, foruten Monsterbedriften, var: LinusCare, Abildsø Gård, PS:hotell og Kompass Invest AS. Alle nominerte fikk 50 000 kroner hver. (Kilde: Ferd)

– Menneskene i denne virksomheten er ikke monstre, de er det motsatte. De river ikke bare ned, de bygger opp, heter det i begrunnelsen.

Monsterbedriften var også nominert i 2013, men nådde da ikke helt opp.

– I løpet av året som er gått har bedriften utviklet seg og tatt et stort steg videre. De tok utfordringen fra i fjor og har profesjonalisert virksomheten, og nå står de her som fortjente vinnere, sier direktør Katinka Greve Leiner i Ferd Sosiale Entreprenører, til Byggeindustrien. 

Juryen har bestått av: Johan H. Andresen, eier FERD, André Støylen, adm direktør i Sparebankstiftelsen DNB, Anita Krohn Traaseth, adm direktør HP Norge, Odd Christopher Hansen, tidl leder av McKinsey Oslo, Anne Dubrau, daglig leder av Epleslang og vinner av Årets sosiale entreprenør 2013.

Byggeindustrien har tidligere hatt en større reportasje om Monsterbedriften. Les mer her:

River bad, bygger folk