Foto: Moelven

Foto: Moelven

Moelven selger dansk virksomhet

Moelven Industrier ASA har i dag solgt 100 prosent av aksjene i Moelven Danmark A/S til den danske treleverandøren Frøslev Træ A/S.

Frøslev Træ kjøper Moelvens prosjekt- og distribusjonsenhet i Danmark. Moelven Danmark er totalleverandør av trebaserte produkter til dansk byggindustri. Selskapet har i dag 20 medarbeidere, skriver Moelven i en pressemelding.

 Moelven Danmark kommer til å fortsette virksomheten under merkevaren Frøslev Træ. Moelven opplyser at de viderefører derimot salget av plater, skurlast og høvlet byggtre gjennom det nyetablerte selskapet Moelven Danmark Sales A/S. Henrik Skov Andersen og Karsten Bak Hansen ved dagens Silkeborg-kontor blir med videre til det nye selskapet som fortsatt vil ligge i Silkeborg.

- Vi supplerer først og fremst Frøslev Træ med kolleger som har en sterk faglig treekspertise, men kjøpet gir også mening når vi ser på virksomhetsstrukturene. I Frøslev har vi i mange år utviklet et raffinert distribusjonskonsept, mens vi først startet med en mer dedikert prosjektinnsats i 2019. Moelven Danmark har kommet lengre på prosjektreisen, mens de på distribusjonssiden har bruk for et større lager og produksjon. Timingen er derfor god og begge deler gir sterke synergier som nå vil resultere i at to pluss to blir seks, sier Martin L. Petersen, eier og administrerende direktør i Frøslev i meldingen.

- Det er selvfølgelig vemodig å gi slipp på en del av Moelven-familien, men vi vet at selskapet er i de beste hender. Vi har stor tro på at Frøslev Træ har det som trengs for å videreutvikle og forsterke selskapet inn i framtiden, og vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med dem også i tiden som kommer, sier Bjarne Hønningstad, divisjonssjef i Moelven Wood.