Sven Egil Holmsen, direktør i Moelven Langmoen åpnet 100-årigens bursdagsgave til seg selv, en ny høvel til 23 millioner. Foto: Moelven.
Sven Egil Holmsen, direktør i Moelven Langmoen åpnet 100-årigens bursdagsgave til seg selv, en ny høvel til 23 millioner. Foto: Moelven.

Moelven Langmoen feiret jubileum med millioninvestering

Som 100-årsmarkering åpnet Moelven Langmoen sin egen bursdagsgave - den nye høvelen og oppgradert høvellinje til 23 millioner kroner.

– En bedre 100-årsgave enn ny høvel kunne vi ikke fått, sier direktør på Moelven Langmoen, Sven Egil Holmsen i en pressemelding.

– Den nye høvellinja vil gi økt produktivitet, sikrere drift, nye produkter og jevn og høy kvalitet. Det er selve blodpumpa på Langmoen som nå er fornyet, og det gir framtidstro og inspirasjon. Vi skal nå jobbe videre med prosjekter på videreforedling av kledning - et marked som vil vokse videre i årene som kommer, legger han til.

Før måtte du fram med tommestokk og kjennskap til akkurat denne maskinas dødgang. Nå går den nye høvelen i korrekt posisjon på CNC-operatørens kommando. Man mater den nye høvelen med digitale tegninger via PC. Ut kommer produkter i en hastighet på 200 meter i minuttet, forklarer Moelven i meldingen.

Moelven Langmoen AS har cirka 75 medarbeidere. Selskapet er sentrallager og distribusjonssenter for divisjon Wood. Moelven Langmoen spesialiserer seg på produksjon av utvendig kledning og royal terrassebord.