Moelven har ansatt Rune F. Andersen som sin første bærekraftsdirektør. Foto: Moelven

Moelven har ansatt Rune F. Andersen som sin første bærekraftsdirektør. Foto: Moelven

Har ansatt Moelven-konsernets første bærekraftsdirektør

Rune F. Andersen (53) er ansatt som Moelven-konsernets første bærekraftsdirektør.

– Dette er den mest meningsfulle jobben jeg har hatt. I et konsern som Moelven har vi massevis av muligheter til å gjøre forskjell på et område som har så stor betydning for oss alle, sier Andersen i en pressemelding.

53-åringen har innehatt ulike roller i Moelven siden 1999. Siden 2020 har han vært finansdirektør i konsernet og de siste seks årene har han hatt ansvaret for Moelvens bærekraftsrapportering. Nå skal han altså jobbe med bærekraft på fulltid.

– Alarmen har gått for lenge siden. Vi er på vei mot vippepunktet som gjør klimakrisen irreversibel. Beskjeden fra FNs klimapanel er at vi må endre kurs umiddelbart. Vi i Moelven produserer bærekraftige produkter og løsninger i tre som bidrar til å binde karbondioksid. Det gjør oss til en del av løsningen, men det er ikke nok. Vi må hele tiden sikte på de områdene hvor vi kan bli bedre og jakte nye og mer bærekraftige måter å løse ting på, både «innenfor gjerdet» og i samarbeid med andre aktører i verdikjeden, sier Andersen videre.

– Tre av de viktigste områdene vi jobber med nå er å forbedre energiutnyttelsen vår, både den bioenergien vi selv produserer og strømmen vi kjøper. Virksomheten vår innebærer også mye transport av varer. Dette må vi hele tiden jobbe for å gjøre med så liten miljøpåvirkning som mulig, og etter hvert må også dette bli fossilfritt. Det tredje området er ansvarlig forretningsdrift og sosial bærekraft i hele verdikjeden. Det handler om å samarbeide med kunder og leverandører for å finne gode bærekraftige løsninger både i et miljømessig og sosialt perspektiv, utdyper han.

– Et konsern som Moelven, med et så sterkt fokus på bærekraft, trenger en egen avdeling som jobber med bærekraftsmulighetene våre. Hverken vi eller noen andre har råd til å si at «nå er vi bærekraftige nok», sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA i meldingen.