Minst 49 døde i brann i boligblokk i Kuwait

Minst 49 mennesker er døde og titalls skadet etter en brann i en boligblokk i Mangaf sør i Kuwait, opplyser myndigheter i landet.

Brannen brøt ut i 5-tiden natt til onsdag norsk tid. Brannvesenet har siden fått kontroll på brannen. Årsaken er ikke kjent, men en etterforskning er igangsatt.

– Bygningen der brannen oppsto ble brukt til å huse arbeidere, og det var et stort antall der. Flere titalls ble reddet, men dessverre var det mange dødsfall som følge av innånding av røyk fra brannen, sier en høytstående politiansatt til statlig TV.

Innenriksdepartementet opplyser onsdag ettermiddag at tallet på døde er oppe i 49. Litt tidligere opplyste helsedepartementet at 43 personer var innlagt på sykehus. Det er ikke klart om noen av disse har dødd av skadene og dermed er med i det oppjusterte tallet på omkomne.

Innenriksminister Fahad Yusuf al-Sabah har beordret pågripelse av eieren av boligblokken.

Det er ikke opplyst hva arbeiderne jobbet med eller om de er utenlandske statsborgere. Kuwait har, som andre land i Persiabukta, et stort antall arbeidsinnvandrere som langt overgår lokalbefolkningen. Landet har i dag cirka 4,2 millioner innbyggere.