Mesterhus skal tilbake som boligkonge

Mesterhus-sjef Raymond Myrland signaliserer klart og tydelig at boligkjeden skal ta tilbake kongetittelen som landets største boligbygger.

Assistert av royale paradetrommer og søppelspann betjent av Copenhagen Drummers markerte Myrland at annenplassen etter Blink Hus på rankinglisten over landets største boligbyggere i fjor kun blir å regne som et mellomspill.

– Vi er for første gang på 15 år i angrepsposisjon. Det er en litt deilig følelse. Nå er det vi som er de jaktende ulvene, og den store flokken som alle frykter. Vi skal ta del i, kjempe og vinne denne kampen for å ta tilbake kongetittelen innenfor boligbransjen, forkynte Myrland under Mesterhuskonferansen nylig som i år var lagt til København.

145 medlemmer

Boligkjeden opplevde i fjor å få syv nye medlemmer. Men samtidig forvant seks forhandlere ut av kjeden. Noen på grunn av konkurser. Andre av andre grunner. Det betyr at netto tilvekst var ett nytt medlem og totalt 144 medlemsbedrifter ved siste årsskifte. Nå på nyåret er ett nytt medlem kommet til slik at dagens status er 145 medlemmer.

Varekjøp-vekst

Men kjedelederen kan glede seg over sterk vekst i medlemmenes omsetning gjennom eierselskapet Mestergruppen. Denne økningen skyldes både god aktivitet og økt kjøpslojalitet ute hos medlemsbedriftene. I fjor økte vareomsetningen gjennom Byggeriet med 20 millioner til 585 millioner kroner. Varekjøpet per boligenhet nådde 476.000 kroner som er ny rekord.

Og den hyggelige utviklingen skyter ytterligere fart i 2014. Etter årets tre første måneder har medlemmene handlet gjennom Byggeriet for 145 millioner kroner mot 125 og 126 millioner for samme periode i 2012 og 2013.

Skal ta ledelsen

Han bekjente at Mesterhus nå har lært at man som kjede må utvikle seg.

– Vi må ta ledelsen. Det er bare død fisk som følger strømmen, formante han.

Du kan lese mer om status i Mesterhus-kjeden i Byggeindustrien nr. 6.