Kjededirektør Karl Arne Jespersen i Mesterhus Norge. Foto: Mesterhus

Mesterhus-sjefen tror koronaviruset påvirker folks boligvalg

Mesterhus melder om den største økningen i eneboligsalg på over et tiår. Norske boligkunder kan ha endret prioriteringene sine under korona.

Onsdag kunne Boligprodusentene og Prognosesenteret dele tallene for salg og igangsetting av nye boliger i april i år. Sammenlignet med april 2020, da koronaviruset skapte svært stor usikkerhet, hadde nyboligsalget en økning på 111 prosent, med en økning på samlet økning på 53 prosent for årets fire første måneder sammenlignet med samme periode i 2020. Salget av leiligheter, småhus og eneboliger er henholdsvis 43 prosent, 77 prosent og 55 prosent over samme periode i fjor.

Mesterhus skriver i en pressemelding onsdag at de også kan skilte med vekst i eneboligsalget i år.

– Vi har ikke sett tilsvarende økning i eneboligsalget fra et år til et annet på over ti år, sier kjededirektør i Mesterhus Karl Arne Jespersen.

Jespersen forteller at smitteverntiltakene under koronaviruset har gjort at mange har blitt mer opptatt av å ha sin egen hageflekk og bedre plass hjemme.

– Pandemien er snart over, men vi forventer nok at hverdagen etter pandemien vil se litt annerledes ut enn den gjorde for halvannet år siden. For eksempel forteller mange kunder oss at de ikke ser behovet for å være på kontoret like mye som før, men at det holder med to-tre dager i uken. Vi kommer nok ikke til å slutte å reise eller å slutte å dra til kontoret i byen, men hjemmekontor fungerer bra og gjør at man ikke trenger å reise hver dag. Dette gjør at mange boligkunder nok leter etter boligdrømmen sin i eksempelvis Tønsberg, Moss og Fredrikstad for eksempel, sier Jespersen.