Mestergruppen overtar WIFA farge & interiørkjede AS som har 24 medlemsbedrifter i Norge.
Mestergruppen overtar WIFA farge & interiørkjede AS som har 24 medlemsbedrifter i Norge.

Mestergruppen overtar WIFA farge & interiørkjede

Mestergruppen inngått en avtale om å overta WIFA fra og med 29. februar.

Eierne av WIFA, familien Wiulsrud, har etter eget ønske inngått avtalen med Mestergruppen om å selge virksomheten. Det har vært viktig for Wiulsrud å finne en aktør som ønsker å videreutvikle fargehandelen i Norge, skriver Mestergruppen i en pressemelding.

Kjeden ble etablert av Lars Wiulsrud i 1999, og WIFA har i dag 24 medlemsbedrifter i Norge.

– Med Mestergruppens ambisjon om å styrke fargehandelen er dette en riktig eier for å sikre god videreutvikling av kjedens medlemmer, sier daglig leder Stian Wiulsrud i WIFA i meldingen.

Mestergruppen eier fra før kjedekonseptene Fargerike og Kulør hvor også Nordsjö Idé & Design ble integrert med Kulør fra 1. januar 2024. I Sverige eier Mestergruppen fargehandelskjeden Happy Homes.

– Mestergruppen gjør dette som et ledd i vår konsolideringsprosess for å styrke fargehandelen i Norge, sier Nils Sund, leder for Handel Norge i Mestergruppen i samme melding.

–WIFA har de siste årene hatt et godt samarbeid med Farveringen, og vi forventer et større salgspotensial nå som WIFA integreres i Mestergruppen og kan dra nytte av fordelene ved å være integrert i vår verdikjede. Fargehandelen har behov for å styrke seg i et stadig tøffere marked, legger han til.

Jo Inge Jakobsen blir ny daglig leder for WIFA farge & interiørkjede AS. Jakobsen har lang fartstid fra bransjen.