Ferd-eier Johan Andresen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mestergruppen kjøper Nordek

Mestergruppen betaler ifølge Dagens Næringsliv 700 millioner kroner for Nordek.

Hamar-baserte Nordek består blant annet av XL-Bygg og Blink Hus. Mestergruppen er eid av investeringsselskapet Ferd, som Johan Andresen kontrollerer. Tobakksarvingen blir dermed enda mer sentral posisjon i norsk byggenæring, og blir blant de aller største innen både byggevarehandel og boligbygging.

– Nordmenn er glade i å pusse opp. Vi pusser opp og vi bygger om. Jeg vet ikke om vi er verdensmestere i det, men det er ikke langt unna. Vi synes dette er en fin bransje å investere i, sier Andresen til DN.

Han forteller at han synes det er hyggelig å gjøre et oppkjøp med virksomheter som er spredd i hele landet, samtidig gir dette utfordringer. Andresen peker på at jobben de må gjøre er å forsterke medlemsbedriftenes evne til drive effektivt på tross av stor geografisk spredning.

Ferd har allerede fått aksept fra over 50 prosent av eierne på kjøpstilbudet sitt, og Nordek-ledelsen hilser budet velkommen.

– Mestergruppen og Nordek er begge sterke virksomheter, og vi er overbevist om at vi vil stå sterkere sammen enn hver for oss, sier administrerende direktør Rune Smestad i Nordek til Byggeindustrien.