Kristin Folge slutter som konserndirektør for Drift og vedlilkehold i Mesta. Foto: Mesta
Kristin Folge slutter som konserndirektør for Drift og vedlilkehold i Mesta. Foto: Mesta

Mesta-direktør blir sjef for eiendomsselskap

Konserndirektør for Drift og vedlikehold i Mesta, Kristin Folge, slutter i Mesta og går til stillingen som administrerende direktør i eiendoms- og kapitalforvaltningsselskapet LA Lund.

Det kommer frem i en pressemelding fra LA Lund onsdag.

– Jeg er veldig takknemlig for å ha fått muligheten i LA Lund AS. Selskapet har en spennende portefølje med eiendommer og verdipapirer, i tillegg til konsulentvirksomhet innen eiendomsutvikling og forvaltning. Jeg opplever at styret og eiere har ambisiøse mål for selskapet i fremtiden, noe som jeg ser frem til å ta del i. Jeg har stor respekt for det arbeidet som er nedlagt i selskapet for å få det dit det er i dag, og jeg er privilegert som får være med på veien videre, sier Kristin Folge.

LA Lund har siden 2006 vært ledet av Peter Henrik Svarstad med en organisasjon på ti personer. Svarstad går nå over i nyopprettet rolle som finansdirektør under Kristin Folges ledelse.

Mesta skriver i en pressemelding at Folge startet i selskapet som direktør i region øst i 2019. I 2020 ble hun konserndirektør for den største avdelingen i Mesta, drift- og vedlikeholdsavdelingen, som har nesten 900 ansatte.

– Jeg har hatt fire lærerike år i Mesta, og er stolt over hva vi har fått til sammen i den store avdelingen, sier Folge i pressemeldingen.

I løpet av fire år i Mesta har Folge, ifølge pressemeldingen, utviklet forretningsområdet sitt fra et område med økonomisk usikkerhet til å bli en stabil enhet som har skapt gode resultat for Mesta både økonomisk og når det gjelder HMS. Dette har hun, ifølge meldingen, gjort ved å strukturere prosesser, iverksette av nye driftssystemer og utvikle de ansatte. Folge står i stillingen ut juli 2023.

– Mesta har hatt stor nytte av Kristin Folges gode lederegenskaper, driv og gjennomføringsevne. Hun har en egen evne til å få folk med seg i store endringsprosesser. I tillegg er hun en veldig bra dame, med veldig fine personlige egenskaper. Jeg kommer til å savne henne, sier konsernsjef i Mesta, Marianne Bergmann Røren.

1. august tar Elin Vigrestad, som kommer fra stillingen som prosjektsjef for området Sør og Øst i Drift og vedlikehold, over som konserndirektør for Drift og vedlikehold i Mesta.

– Jeg skal fylle store sko etter Kristin Folge, som har vært en svært god veiviser for forretningsområdet de siste årene. Jeg føler meg privilegert som skal få lov til å bygge videre på hennes gode arbeid, sier Vigrestad.

– Jeg er glad for at Elin Vigrestad takket ja til den nye rollen. Hun har stor strategisk og analytisk kapasitet, og er en god og klok leder. Jeg er helt trygg på at hun har mye å bidra med i den videre utviklingen av Drift og vedlikehold, og i Mesta som selskap, kommenterer konsernsjef Marianne B. Røren.