Daglig leder Runar Soltveit i Balkongentreprenøren. Foto: Balkongentreprenøren

Markhus og Balkongentreprenøren med storoppdrag i Fyllingsdalen

Entreprenøren Markhus har sammen med Balkongentreprenøren fått i oppdrag å fornye Lynghaug borettslag i Fyllingsdalen i Bergen. Oppdraget har en verdi på 240 millioner kroner.

Markhus er totalentreprenør i prosjektet mens Balkongentreprenøren skal levere balkonger og innramming i de 263 leilighetene i borettslaget.

Sju totalleverandører konkurrerte om oppdraget med å oppgradere det 53 år gamle borettslaget.

- Vi er veldig fornøyd med at vi får levere balkonger og innramming. Ethvert oppdrag som dette betrakter vi som et prestisjeoppdrag fordi det blir en referanseramme til andre prosjekter. Det er utallige borettslag som etterhvert må gjennom moderniseringer, sier daglig leder Runar Soltveit i Balkongentreprenøren i en pressemelding.

Stig Torheim, prosjektleder i Markhus, opplyser at arbeidende allerede er i gang, og regner med at fremdriften vil være upåvirket av koronaviruset.

- Vi har innført gode rutiner for smitteverntiltak. Både vi og beboerne er glad for å være i gang, sier han i meldingen.

Det har tatt tid å lande prosjektet. Borettslaget konkluderte allerede i 2015 med fornyelse av fasader, integrete balkonger og balansert ventilasjon i leilighetene. Styreleder Kristin Haugen er derfor tilfreds med at arbeidende har startet opp.

- Vi gleder oss, og er lykkelige over at vi endelig er i gang med moderniseringen. Basert på det vi har sett av tegninger vil Lynghaug bli det flotteste borettslaget i Fyllingsdalen, eller kanskje til og med det flotteste borettslaget i hele Bergen. Beboerne har veldig tillit til prosjektet som har startet, sier Haugen.