Mad skal hjelpe Bergen kommune å utvikle Dokken

Mad arkitekter signerte denne uka kontrakten med Bergen kommune om arkitekttjenester i forbindelse med byutviklingsprosjektet Dokken.

Dokken-området skal transformeres fra containerhavn til et byområde med boliger, næringsvirksomhet og grønne parker. Selv kaller både kommunen og arkitektene det for en av Nord-Europas største by-transformasjoner.

- Vi er både stolte og utrolig glade for at vi ble valgt til å bistå kommunen med å forvandle dette fantastiske, men utilgjengelige området til et grønt og levende byområde mot havet. Dokken blir en gave til byen, sier Tordur Bryngeirsson, daglig leder i Mad arkitekter i Bergen i en pressemelding.

- Mad arkitekter var i hard konkurranse med flere meget dyktige tilbydere både på løsning og kompetanse. Innholdet i tilbudet til Mad er godt tilpasset oppdraget og vil kunne gi den fleksibiliteten, kvaliteten og de mulighetene vi som oppdragsgiver ønsker oss, sier programleder for Utviklingsprogrammet for Dokken og oppdragsgiver, Laura Ve i Bergen kommune i samme melding.

Mad arkitekter skriver at de allerede har lagt ned mye jobb i prosjektet.. I 2016 utarbeidet de mulighetsstudien «Visjon Dokken», sammen med OBOS, EGD Property, Asplan Viak og ProBiz ,og i 2020 vant Mad arkitekter, Asplan Viak, ProBiz og Casagrande Laboratory konkurransen om å utarbeide strategisk plan for transformasjon av Dokken gjennom et parallelloppdrag. Tre av 23 team ble den gang valgt til å utarbeide strategier og ideer for Dokken.

- Nå ser vi frem til å være en god og konstruktiv sparringspartner for å skape en ny bydel vi alle kan være stolte av, sier partner og arkitekt Erlend Bolstad i Mad Arkiteter. Han blir prosjektleder for arbeidet med Dokken.