MS "Prinsen" på vei mot Nesoddtangen brygge på Nesodden i Viken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

MS "Prinsen" på vei mot Nesoddtangen brygge på Nesodden i Viken. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Lyser ut modernisering av Nesoddtangen buss- og fergeterminal

Viken kollektivterminaler FKF (VKT) lyser nå ut en kontrakt om å modernisere buss- og fergeterminalen på Nesoddtangen.

Nesoddfergen er Norges mest trafikkerte fergesamband for persontrafikk. I normalåret 2019, hadde de påstigningstall på terminalen (buss og ferge) på hele 2 182 222. Viken-foretaket har lenge jobbet for å kunne komme innbyggerne i møte med et optimalisert tilbud ved terminalen på Nesodden, skriver de i en pressemelding.

- Hovedfokus er å sikre effektiv og trygg persontrafikkavvikling, ikke minst ved på- og avstigning fra fergen. Vi gjør vårt beste for at både passasjerer og operatører skal oppleve en best mulig start og slutt på reisen, sier administrerende direktør Jafar Altememy i VKT i meldingen.

- I tillegg ønsker vi å videreutvikle dette flotte bygget til å romme et utvidet servicetilbud, og bidra til lokal næringsutvikling. Her er det tegnet inn kafe med panoramautsikt mot fjorden og hovedstaden – et sted for det uformelle jobbmøtet, eller bare et hyggelig ventested, legger han til

Totalentreprise for oppgradering av terminalbygget på Nesoddtangen buss - og fergeterminal for Viken Kollektivterminaler FKF ligger nå ute på Doffin.