Lover gode Birken-forhold

Birken-arrangøren lover gode forhold under helgens sykkelfest.

Mye finvær de siste ukene har gjort støv til den største bekymringen for Birken-arrangøren. Etter mye regn de siste dagene er imidlertid støvproblematikken borte og nå tyder alt på at det blir sol både under fredagens og lørdagens Birken-arrangement. Arrangøren lover nå en god Birkebeinertrase.

- Vi har lært av de tidligere årene med mye nedbør, sier daglig leder i Birken, Jo Gunnar Ellevold, i en sak på Birken.no.

Birken har utbedret traseene etter årene med gjørmeløyper og store nedbørsmengder. Dagens traseer tåler ifølge arrangøren vesentlig mer nedbør enn hva de gjorde for noen år siden.

Fredag går UltraBirken og FredagsBirken av stabelen. I tillegg er det første gangen det er mulig å sykle HalvBirken, som går mellom Pellestova og Lillehammer (44 kilometer).

FredagsBirken arrangeres for 8. gang. Løypa mellom Rena og Lillehammer er 92 kilometer og følger samme trase som det ordinære Birkebeinerrittet. FredagsBirken har i år 2757 påmeldte.

UltraBirken sykkel arrangeres for 6. gang. Løypa er på cirka 130 kilometer med start i Rena og mål på Lillehammer. UltraBirken er fulltegnet med 638 påmeldte.