Prosjektsjef i AKA, Morten Kristiansen (t.v) og prosjektleder i HRP, Bjørn Stokk er klar for et nytt bygg på Hvervenmoen.

Lokale krefter bygger handelsbygg på Hønefoss for 140 millioner

Om et år skal AKA AS åpne et nytt handelsbygg på 12.000 kvadratmeter til 140 millioner kroner næringsparken på Hvervenmoen.

Lokale krefter på Ringerike fortsetter å jobber sammen for utvikle Hvervenmoen i Hønefoss.

Både byggherre, entreprenør og prosjektleder kan følge byggingen fra kontorene sine. AKA AS som er byggherre, Asker Entreprenør AS som er totalentreprenør og HR Prosjekt AS som har prosjektledelsen er etablert på Hvervenmoen.

Prosjektsjef i AKA, Morten Kristiansen, slår fast at dette er nok et «kortreist» prosjekt. Denne gangen skal det reises et bygg for 140 millioner kroner.

Asker Entreprenør har en totalentreprise, og i disse dager starter Isachsen Anlegg AS med grunnarbeider og klargjøring av tomten.

- Det er godt nytt for oss. Vi er opptatt av å handle lokalt, sier Kristiansen i en pressemelding.

- Bygget skal bestå av plasstøpte fundamenter, råbygg av stål, hulldekker og sandwichelementer. Innvendig overflater tilpasses de enkelte leietakerne. Fasadene kles med en miks av sementbaserte plater og aluminiumsplater, forklarer regionleder Ole Einar Rongved i Asker Entreprenør AS.

- HRP AS har vært med på utviklingen av Hvermenmoen Næringspark i forskjellige roller fra byggestart. Vi har hatt et godt samarbeid med AKA, og jobbet både med infrastruktur, høydebassenger og flere av byggene som nå er i ferd med å fylle næringsparken, sier prosjektleder i HRP, Bjørn Stokk.

Før byggestart er det klart at både Elkjøp og MegaFlis skal inn i det nye bygget.