Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) møtte demonstranter mot støyen fra Politiets planlagte beredskapssenter på Taraldrud på vei inn til et møte på Kolbotn mandag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lokalbefolkningen ikke beroliget etter støy-møte på Taraldrud

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) klarte ikke å berolige lokalbefolkningen om støy fra politiets nye beredskapssenter på Taraldrud. 

Justisministeren og kommunalminister Jan Tore Sanner (H) møtte lokalpolitikere og representanter for protestgruppen Stopp støyen til et dialogmøte på Kolbotn tirsdag kveld.

Lokalbefolkningen lot seg ikke berolige om støyen fra politiets nye beredskapssenter på Taraldrud etter et dialogmøte med justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) og kommunalminister Jan Tore Sanner (H) mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det nye beredskapssenteret på Taraldrud i Ski i Akershus ble vedtatt av regjeringen 18. august, men har møtt massive protester fra naboer til det kommende senteret og foreldre i området. De frykter omfattende støybelastning for nabolaget og de sju skolene og tretten barnehagene i området fra skytetreningen og helikoptertrafikken knyttet til beredskapssenteret.

Simulerte støy ved skole

Amundsen sier han er godt fornøyd med møtet.

– Det var et møte for å komme i dialog med de tre berørte kommunene og Stopp støyen-gruppa. Det var et godt møte hvor vi fikk klart opp i noen misforståelser rundt støyen, sier Amundsen til NTB.

Under møtet ble det blant annet foretatt simuleringer av hvordan støyen ville arte seg på Tårnåsen skole under skytetrening.

– Det har jo vært brukt begreper som monsterstøy og lignende, men jeg tror mange nå opplevde at støyen var så minimal at den var knapt hørbar, sier Amundsen.

Valgte skolen lengst unna

Talsperson for Stopp Støyen og FAU-leder ved Hellerasten skole, Helge Marstrander, er imidlertid ikke beroliget.

– De valgte å gjøre en simulering på den skolen som er minst eksponert for senteret i utgangspunktet. Det er fint å høre at barna på Tårnåsen har fått redusert støyen veldig, men usikkerheten er fremdeles stor når det gjelder støybelastningen for alle de andre skolene og barnehagene i området, sier Marstrander til NTB.

Han mener det er uheldig at departementet og politiet kun valgte å presentere en simulering fra den skolen som ligger lengst unna.

– Vi har etterlyst simuleringer for de andre skolene og barnehagene også, men har ikke blitt lovet dette, sier han.

Marstrander mener også det var uheldig at kun noen få representanter fra nabogruppa fikk være med på møtet, og pekte på at det sto 300 demonstranter utenfor som gjerne skulle ha hatt den samme informasjonen.

– Vårt budskap til statsrådene og politiet er at vi trenger en god og ikke minst ærlig kommunikasjon om støynivåene fremover. For lokalbeboerne er det fortsatt en stor usikkerhet om støyen fra senteret, sier han.

Det nye beredskapssenteret skal etter planen stå klart i 2020.