Lintho legger stein i lynfart

Belegningsstein-entreprenør Lintho Steinmiljø fra Mysen har lagt tilsammen to millioner kvadratmeter med stein. På Vei og Anlegg viste firmaet frem en helt ny vakumløfter som vil effektivisere legging av kantstein og heller.

- Pritec vakumløfter er et svensk patent, og den løfter opp tunge steinblokker med vakum. Dette er ikke minst viktig for HMS-biten, ettersom maskinen løfter en blokk som det ellers må være to mann på, sier daglig leder Stina Lintho Lippestad.

Lintho Steinmiljø er Norges største i sin bransje og kan neste år feire 20-års jubileum. Nå har firmaet startet en ny avdeling for maskinsalg, hvor de selger de samme maskinene som de selv bruker ute på oppdrag.

Stor på parkeringskjellere
Lintho Steinmiljø har spesialisert seg blant annet på maskinell legging av belegningsstein på parkeringsarealer. Firmaet har til sammen lagt 85 000 kvadratmeter parkeringsareal for Ikea i Bergen, Trondheim, Slependen og Kristiansand.

- Ikea Slependen var i sin tid (2005) Norges første parkeringskjeller med belegningsstein, og dette dekket har egenskaper som gjør det spesielt egnet til akkurat parkeringkjellere, sier Lintho Lippestad. Hun sikter da blant annet til at det kan legges under lave takhøyder, er slitesterkt og har lave vedlikeholdskostnader.

Med en kapasitet på mellom 500-1000 kvadratmeter pr dag, går det unna når Lintho Steinmiljø legger belegningsstein for sine kunder.

På Vei og Anlegg var det flere som tok turen innom og fikk demonstrert den nye vakumløfteren av den svenske produsenten Pritec.