Fra venstre Kjetil Deinboll, Pon selger i Buskerud, Benn Solstad, innkjøpsansvarlig i Lindum og Rune Vestengen, salgssjef i Pon Equipment.

Lindum først med Cats dieselelektriske doser

Miljø og servicedekning var sentrale argumenter da Lindum valgte Pon Equipment som leverandør av sju nye maskiner. Selskapet har blant annet kjøpt den dieselelektriske Cat-doseren D7E.

Lindum, som er en av Norges største aktører på ressursgjenvinning og behandling av forurensede masser, har foruten doseren kjøpt en Cat 966M hjullaster, fire Cat 330FL beltegravere og en Cat320FL beltegraver. Ifølge Lindum var lave utslipp, dieselforbruk per tonn flyttet masse og servicedekning viktige argumenter for valget Pons Cat-maskiner, står det i en pressemelding fra Pon Equipment.

– At vi skulle bli den første kunden i Norge til å kjøpe den dieselelektriske doseren D7E var jo også litt morsomt, sier innkjøpsansvarlig Benn Solstad i Lindum. Han har vært ansvarlig for innkjøpsprosessen som har foregått over en lengre periode.

Ifølge Pon Equipment har D7E, siden den ble introdusert i 2009, spart eierne for millioner av liter diesel og miljøet for tilsvarende utslipp verden over. Maskinen er opp til 30 prosent mer drivstoffeffektiv enn forgjengeren D7R, noe som er oppnådd med den elektriske drivlinjen, skriver Pon Equipment.

Maskinen har ifølge Pon også lavere driftskostnader ved at den har 60 prosent færre bevegelige deler mellom motor og belter, i og med at kraftoverføringen skjer gjennom en generator og elektriske motorer. Dette gir trinnløs variasjon av hastighet og et mere konstant motorturtall som bidrar til mindre drivstofforbruk og lengre levetid på motor.

Lindum-konsernet, som nå kjøper sju splitter nye Cat-maskiner, omsatte i fjor for 570 millioner kroner. Selskapet håndterte 1.500.000 tonn avfall og hadde over 200 ansatte, står det i meldingen.

Lindum har blant annet kjøpt den dieselelektriske Cat-doseren D7E.