Administrerende direktør i Norconsult Danmark, Thomas Bolding Rasmussen (nr. 3 fra venstre), får mange nye medarbeidere med oppkjøpet av LB Consult og administrerende direktør Lars Bager (nr. 4 fra venstre). Foto: Norconsult

Administrerende direktør i Norconsult Danmark, Thomas Bolding Rasmussen (nr. 3 fra venstre), får mange nye medarbeidere med oppkjøpet av LB Consult og administrerende direktør Lars Bager (nr. 4 fra venstre). Foto: Norconsult

LB Consult blir en del av Norconsult

Det danske ingeniørselskapet LB Consult blir en del av Norconsult.

– Oppkjøpet styrker selskapets geografiske tilstedeværelse i Danmark med rundt 50 nye medarbeidere og kompetanse som har tydelige synergier til virksomheten, skriver Norconsult i en pressemelding.

Totalt blir rundt 50 nye medarbeidere fordelt på kontorer i Aarhus, Kolding og Grenå en del av Norconsult, som nå vokser til 500 medarbeidere i Danmark.

– Oppkjøpet av LB Consult er i tråd med Norconsults strategi om å befeste en sterkere og mer balansert posisjon i Norden, hvilket inkluderer vekst i Danmark hvor vi fortsetter den gode utviklingen. LB Consult forsterker først og fremst Norconsults posisjon innen bygg og eiendom i det danske markedet, og vi ser frem til å ta imot 50 nye medarbeidere til et selskap som utvikler den beste kompetansen, jobber for en sterk kultur og lokal tilstedeværelse, sier Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult, i meldingen.

Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult. Foto: Johnny Syversen
Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult. Foto: Johnny Syversen

Administrerende direktør i Norconsult Danmark, Thomas Bolding Rasmussen, ser frem til å ønske nye medarbeidere velkommen.

– Vi er svært glade for å kunne ønske alle LB Consults medarbeidere velkommen til Norconsult. De har svært høy faglig kompetanse og en sterk kultur med nærhet til kundene som passer perfekt hos oss. Vi kommer samtidig tettere på våre kunder med nye kontorer i Jylland, i tillegg styrker vi vår kompetanse som rådgivere innenfor bygg og eiendom. Jeg er overbevist om at oppkjøpet vil være en stor fordel både for medarbeiderne og virksomheten, sier Rasmussen.

Også LB Consult er glade for å bli en del av Norconsult. Ifølge Lars Bager, som er gründer og administrerende direktør i selskapet, vil medarbeidernes utvikling styrkes når de blir en del av en større virksomhet som Norconsult hvor det er rom for tverrfaglig samarbeid.

– Det er fantastisk for LB Consult og alle mine kollegaer at vi nå blir en del av Norconsult, der vi kan fortsette den reisen vi har vært med på i over 30 år. For medarbeiderne åpner det seg unike utviklingsmuligheter fordi faglig utvikling er noe Norconsult legger stor vekt på. Jeg er overbevist om at vi alle går en spennende tid i møte der vi fortsatt skal jobbe med spennende oppgaver for privat og offentlig sektor. Vi vil nå kunne tilby våre kunder og samarbeidspartnere flere spesialiserte rådgivningstjenester, samtidig som de kan være trygge på at vi fremdeles er proaktive og skaper merverdi, sier Lars Bager i meldingen.

LB Consult er det sjette oppkjøpet for Norconsult i Danmark siden 2017, der virksomheten i denne perioden har gått fra 60 til 500 medarbeidere.

LB Consult fortsetter foreløpig med samme navn, men vil på sikt endre navn til Norconsult.