Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge. Foto: Bravida
Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge. Foto: Bravida

Lavere omsetning og resultat, men økt ordreinngang og -reserve for Bravida

Bravida melder om lavere omsetning og resultat i andre kvartal, men marginen er stabil, og både ordreinngang og ordrereserve er styrket sammenlignet med samme kvartal i fjor.

– Grunnet pandemien og forsinkelser i enkelte prosjekter reduseres omsetningen i kvartalet, men det er gledelig at vi opprettholder marginen på 6,4 prosent. Marginen på 5,5 prosent på første halvår er en forbedring fra samme periode i fjor. Våre medarbeidere har vært flinke til å tilpasse seg situasjonen og har jobbet hardt for å få dette til, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge, i en pressemelding fra den tekniske leverandøren.

Bravidas andre kvartalsrapport for 2021 ble offentliggjort fredag 16. juli. Konsernsjef Mattias Johansson forteller om økt ordreinngang på 12 prosent, drevet av god etterspørsel etter service som økte i løpet av kvartalet. En forbedret etterspørsel etter installasjonsprosjekter økte ordrereserven med 510 millioner svenske kroner.

– I 2021 har vi så langt gjennomført ti oppkjøp, hvorav et i juli, med en samlet årlig omsetning på cirka 584 millioner svenske kroner, forteller han i raporten.

I løpet av andre kvartal har Bravida blant annet signert en intensjonsavtale for å kjøpe opp Minel Gruppen i Norge. Intensjonsavtalen gjelder til og med 30. september 2021.

Bravida melder om en tydelig bedring i servicevirksomheten sin, og etterspørselen, som minsket i 2020 på grunn av pandemien, har, ifølge pressemeldingen, normalisert seg i løpet av kvartalet. Etterspørselen på installasjonsprosjekter har også forbedret seg i løpet av våren, heter det i meldingen. I installasjonsvirksomheten øker etterspørselen etter nybygg og renovering av boliger, industrilokaler og lager samt ombygging og oppgradering av kontorlokaler.

Evalueringer av det eksterne markedet for 2021/2022 peker på et forbedret servicemarked og et stabilt installasjonsmarked og et voksende totalmarked, skriver Bravida.

Koronapandemien har fortsatt hatt en negativ innvirkning på Bravidas drift i andre kvartal 2021. Nettoomsetningen for Bravida Norge minsket med seks prosent og utgjorde 987 millioner svenske kroner, ned fra 1.048 millioner i samme kvartal 2020. I løpet av kvartalet minsket nettoomsetningen i installasjonsvirksomheten, men økte i servicevirksomheten.

Driftsresultat (EBITA) før skatt minsket med fem prosent og utgjorde 64 millioner svenske kroner, ned fra 67 millioner i samme resultat 2020. EBITA-marginen var uendret og utgjorde 6,4 prosent.

For første halvår samlet minsket nettoomsetningen med 13 prosent fra 2.262 millioner svenske kroner i 2020 til 1.968 millioner i år. I løpet av kvartalet minsket nettoomsetningen i installasjonsvirksomheten, men økte i servicevirksomheten. EBITA minsket med 11 prosent og utgjorde 108 millioner svenske kroner, ned fra 121 millioner i fjor.