Foto: Ford
Foto: Ford

Lanserte nye Ford E-Transit Custom

Ford Pro har introdusert den nye helelektriske versjonen av E-Transit Custom.

– Med E-Transit Custom redefinerer Ford Pro hva et nyttekjøretøy kan gjøre i en ny digital tidsalder. Våre kunder har gjort Transit Custom til det mest populære nyttekjøretøyet i Europa, og vi har samarbeidet tett med kundene våre i over 50 år for å hele tiden skreddersy nyttekjøretøy til deres ønsker. Nye E-Transit Custom er utviklet for å dekke deres behov, en Transit for en ny æra, men fremdeles en som får jobben gjort, sier toppsjef i Ford Motor Company, Jim Farley, i en pressemelding.

Det er tatt i bruk en ny generasjon batteriteknologi på nye E-Transit Custom. Det bidrar til at den har en forventet elektrisk rekkevidde på opptil 380 kilometer, og kan hurtiglades med ladeeffekt på opptil 125 kW.

Nye E-Transit Custom har en nyttelastkapasitet på opptil 1.100 kg, lavere gulvhøyde i lasterommet for enklere tilgang og maksimal tilhengervekt på 2.000 kg.

E-Transit Customs 400 Volt, 74 kWh utnyttbare batteripakke (83 kWt brutto) bruker 82 Ah pose-celler. Dette er en teknologi som den deler med Ford F-150 Lightning, som leverer ytterligere 12 % mer energitetthet enn batteriet som sitter i E-Transit.

Foto: Ford
Foto: Ford

Kunder kan velge mellom en ytelse på 100 kW eller 160 kW (135 HK eller 217 HK). Begge kommer med et dreiemoment på 415 Nm. Den elektriske motoren er montert direkte i gulvets konstruksjon.

E-Transit Custom bruker dampinjisert varmepumpeteknologi for å varme og kjøle ned førerkupeen i bilen. Det nye systemet, som er standard på E-Transit Custom, er utviklet for å forbedre energieffektiviteten og gi lengre elektrisk rekkevidde.

– Ombordladeren i nye E-Transit Custom, en 11 kW AC 3-fas, gjør at varebilen kan fullades på 7,8 timer. Den støtter også DC-hurtiglading på opptil 125 kW. Da tar det 41 minutter å lade den opp fra 15 - 80 %, skriver Ford i meldingen.

Som varebil har E-Transit Custom et varerom på fra 5,8m3 til 9m3, maksimal lengde på 3450 mm, og kan ta med nyttelast på opptil 1.100 kg. Dobbelkabin varebil og kombivarianter er også tilgjengelige. Alle kan leveres med kort eller lang akselavstand og høyt eller lavt tak.

– Vi har allerede en enorm interesse for nye E-Transit her i Norge. Med nye E-Transit Custom vil vi garantert oppleve en veldig stor etterspørsel på det norske markedet. Både den elektriske rekkevidden, kjøreegenskapene, de svært mange unike løsningene og ikke minst vårt økosystem av software og tjenester for å øke produktiviteten og redusere eierkostnader og nedetid, vil styrke Transit Customs posisjon som en av de store varebilfavorittene på det norske markedet, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, i meldingen.