Ambassadøren for Nederland til Norge, John Groffen, Martijn Oostenrijk, direktør for Madaster Global og Marie Drange, administrerende direktør i Madaster Norway. Foto: Madaster Norge/Ellen Høvik

Ambassadøren for Nederland til Norge, John Groffen, Martijn Oostenrijk, direktør for Madaster Global og Marie Drange, administrerende direktør i Madaster Norway. Foto: Madaster Norge/Ellen Høvik

Lanserte Madaster-plattformen i Norge

Onsdag ble Madaster-plattformen lansert i Pressens hus i Oslo.

Det var Marie Drange, administrerende direktør i Madaster Norge, som kunne ønske velkommen til samlingen, og den nederlandske ambassadøren til Norge, John Groffen, fikk æren av å åpne programmet.

Martijn Oostenrijk, direktør for Madaster Global, presenterte formålet med Madaster og plattformens funksjoner og fordeler. Han påpekte at den digitale plattformen leverer dokumentasjon på dagens regler og krav i byggenæringen, og vil utvikles til alltid å levere på nye miljøkrav, skriver selskapet i en pressemelding.

– Plattformen benytter pålitelige data og dokumenterer miljøgevinst, økonomiske fordeler og etterrettelighet, samt genererer materialpass.

Marie Drange kom under åpningen nærmere inn på hvordan byggenæringen kan benytte Madaster til å styrke virksomheten for fremtidens miljøkrav og reguleringer.

– Madaster handler om å skape fordeler i et digitalt, sirkulært økosystem, sier Drange via meldingen.

– I Madaster Pioneer-selskapene har vi funnet solide partnere forpliktet til å realisere sirkulær økonomi innenfor byggebransjen. Vi åpner nå plattformen for alle og gleder oss til å dele med alle som ønsker å innfri på en mer sirkulær og bærekraftig byggenæring, sier Drange videre.

Under åpningssekvensen ble det også arrangert en paneldebatt ledet av Ellen Høvik, som også var dagens konferansier, om hvordan å lykkes med en sirkulær byggenæring. Her deltok Elin Schjenken Halvorsen, prosjektleder for Hovinbyen Sirkulære Oslo, Kenneth Dahlgren, sjef for byutvikling og miljø i Aspelin Ramm, Johanne Thurmann-Moe, miljørådgiver i Rambøll og Rehub, samt Rune Stenbro, bærekraftsjef i Storebrand.