HKK40 er den første modellen i en ny serie utslippsfrie varmepumper fra Eltrode. Foto: Eltrode.

Lanserer utslippsfri byggvarme med ny utleiemodell

Eltrode tilbyr nå en utslippsfri luft-til-luft varmepumpe. Ifølge leverandøren produserer maskinen opp til 48 kW med varme med 11kW forbruk.

Daglig leder Freddie Hauge i Eltrode. Foto: Eltrode.

– Våre pumper er konstruert for å produsere varme i kalde nordiske omgivelser. Varmepumpeteknologien er tatt videre til et nytt nivå med varmeveksler som resirkulerer byggets varme, i tillegg til å hente ut energi fra luften ute som en tradisjonell varmepumpe, sier daglig leder Freddie Hauge i Eltrode AS i en pressemelding.

HKK40 er den første modellen i en ny serie utslippsfrie varmepumper fra Eltrode, og er ifølge leverandøren allerede på plass på flere norske byggeplasser.

Eltrode opplyser i meldingen at varmepumpen enkelt kan flyttes på og selskapet trekker også frem egenutviklede isolerte luftslanger for distribusjon av varmluft. Hver pumpe er automatisert og styres trådløst fra en egen portal som kunden får tilgang til. Her kan man se effekt og varme som gis, opplyser Eltrode i pressemeldingen.

Selskapet vektlegger også at utfordringer med effektbegrensninger på det elektriske anlegget på byggeplass, reduseres med en varmepumpe som kun trekker 11 kW mens den produserer opp til 48 kW med varme.

Leverandøren skriver i pressemeldingen at de har etablert en helt ny utleiemodell for byggvarme hvor kunden kun betaler for forbruk av kilowatt.

– Vi ønsket å gjøre noe med leiemodellen. Vi presenterer en modell som er meget lønnsom for kunden, fastslår Freddie Hauge.