Cat 315 GC er den første GC-gravemaskinen som er tilgjengelig i Norge.
Cat 315 GC er den første GC-gravemaskinen som er tilgjengelig i Norge.Foto: Pon Equipment.

Lanserer første modell av «enklere» Cat-gravere

Pon Equipment lanserer nå nyheten Cat 315 GC på det norske markedet.

Caterpillar lanserte høsten 2020 tre maskiner i GC-serien (Cat 313 GC, 315 GC og 317 GC). Cat 315 GC er den første av GC-gravemaskinene som er tilgjengelig i Norge, opplyser Pon Equipment i en pressemelding.

GC er Caterpillar sine nye standardmaskiner er noe lettere utstyrt enn premiummodellene, og dermed også rimeligere i pris. Ifølge Pon Equipment er GC-maskinene både holdbare, drivstoffeffektive og enkle å bruke.

– Caterpillar er kjent for å bygge teknologisk avanserte maskiner, men dette er maskiner bygget for de som ikke har samme behovet for integrerte funksjonaliteter, og som klarer seg med en enklere utstyrt maskin for å utføre gravejobben. Cat 315 GC er for de som er på jakt etter en pålitelig og kostnadseffektiv maskin, og dette er en maskin vi har stor tro på i markedet, sier Marius Halnes, produktsjef for Cat gravemaskiner i Pon Equipment.

Marius Halnes, produktsjef for Cat gravemaskiner i Pon Equipment
Marius Halnes, produktsjef for Cat gravemaskiner i Pon EquipmentFoto: Pon Equipment.

Cat 315 GC og Cat 315 er like i størrelsen og designet på utsiden. Det som skiller maskinene fra hverandre er at Cat 315 GC har litt færre hestekrefter og funksjoner i hytten.

Maskinen er bygget på de samme kjernekomponentene, men er noe lettere utstyrt. Cat 315 GC oppfyller på lik linje som premium-modellen utslippskravene til Steg V, og har flere effektmodus på motoren, opplyser Pon Equipment.

Maskinen er utstyrt med kamera bak og på høyre side som vises i en åtte tommer stor touchskjerm i hytta. Størrelsen på hytta er den samme som på premiummodellen, Cat 315.
Maskinen er utstyrt med kamera bak og på høyre side som vises i en åtte tommer stor touchskjerm i hytta. Størrelsen på hytta er den samme som på premiummodellen, Cat 315.Foto: Pon Equipment.