Kubota lanserer neste generasjons 8-tonns gravemaskin

Kubota har utvidet sitt utvalg av anleggsmaskiner med lanseringen av en ny 8,5-tonns graver.

Bildetekst: Ny generasjon 8-tonnsgravemaskin fra Kubota. Foto: Kubota.
Bildetekst: Ny generasjon 8-tonnsgravemaskin fra Kubota. Foto: Kubota.

KX085-5 er drevet av en avansert Kubota-motor med lavt utslipp, og har et hydraulisk system som gir operatører betjeningsevnen som trengs for å utføre et bredt spekter av jobber, ifølge en pressemelding fra leverandøren.

Todelt bom

Den nye graveren kan leveres med en todelt bom for større arbeidsområde,  rekkevidde og effektivitet i trange rom.

Det hydrauliske systemet gjør det mulig for førere å bruke alle funksjoner samtidig. Hydraulikksystemet i KX085-5 har nye funksjoner som inkluderer to hjelpekretser med justerbar oljestrøm, lastfølende hydraulikksystem for jevnere drift uavhengig av last, flytefunksjon, samt et auto-shift-system.

Sparer energi og driftskostnader

Maskinen er designet for å sikre at førere kan spare energi og driftskostnader, samt redusere støy og eksosutslipp, maskinen har et automatisk tomgangssystem som automatisk reduserer motorens turtall til tomgang når kontrollspakene står i nøytral lenger enn fire sekunder. For å støtte dette ytterligere har maskinen et Engine Auto Stop-system som standard, som automatisk slår av motoren etter at en justerbar tomgangstid har gått.

KX085-5 har en ny-designet og romslig kabin, med bredere døråpning, større benplass og et justerbart luftsete. I tillegg sørger en ny 7-tommers digital LCD-fargeskjerm med høy oppløsning for at brukerne kan se all relevant driftsinformasjon. Maskinen har LED-arbeidslys og et ryggekamera som standard.

I tillegg til ytelse og komfort, er KX085-5 også designet slik at vedlikehold og service kan gjøres raskt. KX085-5 har relativt kort hekk, noe som sikrer bruk på trange plasser samtidig som den har svært god stabilitet.

Sporingssystem teknologi

Kubotas sporingssystemteknologi er nå tilgjengelig på alle Kubota tre, fem og åtte tonns gravere, systemet gir fører tilgang til sanntidsdata.

Den intuitive og brukervennlige portalen kan øke produktiviteten takket være konstant gjennomgang og analyse av sanntidsparametere som maskinturtall, driftstider, faktisk drift, bruksgrad (i prosent), tomgangstid, DPF-regenereringshistorikk, vann- og oljetemperaturer og drivstofforbruk. I tillegg gir portalen varsler som viser evtuelle feil på maskinen, noe som muliggjør rask respons og reparasjon, og minimerer eventuell nedetid.

Forbedret sikkerhet gjennom at maskineiere kan se maskinens posisjon via GPS-sporing, samt overvåke maskinens bevegelse. Videre er geofencing tilgjengelig, som lar brukere utpeke spesifikke bruksområder som varsler operatørene dersom maskinen forlater området.

Andre sikkerhetsfunksjoner som Kubotas anti-tyverisystem, sikrer at kun programmerte nøkler kan starte motoren.