Kruse Smiths «Peder fra Froland» med eget show

Erik Dale satte Froland og rifla pommes frites på kartet med sin Lille Lørdag-figur «Peder fra Froland». Nå er Kruse Smiths kommunikasjonsdirektør tilbake i humor-manesjen med eget show i Kristiansand.

26. mars er Erik Dale, sammen med kompanjongen Toby Tørressen, premierklar med det originalskrevne showet «2 menn om mangt» med en rekke sanger og sketsjer.

Erik Dale og Toby Tørressen. Foto: Arild Danielsen

– Det er ikke stand-up, og resultatet er mer revy enn vi hadde tenkt oss i utgangspunktet. Kort oppsummert kan vi si at det er ingen rød tråd, men at vi har mange innfall og utfall, sier Erik Dale. 

Få en smakebit av hva de to humoristene holder på med på Facebook.

Humor-hobby

Fire opptredner i løpet av fire mars-kvelder er satt opp på «Hos Naboens» i Kristiansand, og arbeidet med å skrive showet startet allerede i fjor høst.

– Humor er min hobby. Andre binder fluer og løper rundt i skogen, og dette er det jeg liker å drive med. Sønnen min sier det er en midtlivskrise, men for oss var det et «nå eller aldri». Både jeg og Torbjørn synes dette er fryktelig gøy. Vi ler så vi skriker under prøvene, og håper andre synes det er like morsomt som oss. Men det vet vi jo ikke før vi står der, sier han. 

Innad i Kruse Smith har sideprosjektet til Dale blitt godt mottatt.

– Det er to forskjellige verdener vi snakker om, men jeg har klarert med Jan (Hestås journ. anm) om at dette er ok. Jeg har fått stor backing fra hele konsernledelsen.

- Og under premieren så er Kruse Smith tungt representert i salen?

- Jeg vet ikke, men jeg har vel en mistanke om at noen har kjøpt et par billetter til premieren.

Lille Lørdag og Peder fra Froland

Dale har jobbet med humor offentlig mange ganger tidligere, både på den lokale revyscenen, men også på nasjonalt fjernsyn.

Da Bård Tufte Johansen og Harald Eia fikk sitt store gjennombrudd med Lille Lørdag på midten av 90-tallet, spilte Erik Dale «Peder fra Froland».

For Dale var det vennskapet med Tufte Johansen som ble veien inn i humorserien.

– Lille Lørdag var et fenomen som gikk rett hjem hos den norske befolkningen. Jeg tror Bård og Harald traff en nerve med arendalshumoren, og det var en utrolig morsom greie for oss som var med. Alt skjedde på lavbudsjett, og de brukte venner og kjente i serien for å holde kostnadene nede, sier Dale.

– Hvem er den morsomste mannen i byggenæringen, er det deg?

– Hehe, nei det skal jeg ikke mene noe om. Men jeg tror byggenæringen trenger morsomme folk som gjør noe annerledes, sier Dale.

– Drar du noe med deg fra byggenæringen og inn i showet?

– Jeg drar med meg at jeg jobber i en ubyråkratisk og uformell bransje der folk har beina godt planta på jorda. Vi er opptatt av hverdagslige ting som folk som kan kjenne seg igjen. Jeg kan også avsløre at vi kommer tulle litt med kommunikasjonsbransjen som jeg har bakgrunn fra før Kruse Smith. Det ser jeg fram til.

– Hva med byggnæringen, kommer du til å tulle med den også?

– You’ll never know. Hele næringen er i alle fall nå oppfordret til å komme til Kristiansand for å finne det ut, avslutter Erik Dale.