Foto: Kruse Smith
Foto: Kruse Smith

Kruse Smith arrangerte fagdag om Kunstsilo i Kristiansand

Kruse Smith samlet torsdag 70 bransjefolk til Kruse Smiths fagdag om betong og statikk, med utgangspunkt i transformasjonsprosjektet Kunstsilo i Kristiansand.

Den 78 år gamle kornsiloen på Silokaia i Kristiansand bygges om til et kunstmuseum, som blant annet skal stille ut Tangen-samlingen bestående av nordisk modernisme.

Dagen startet med besøk på byggeplass, hvor deltakerne ved selvsyn fikk se de grepene som er tatt og snakket med Kruse Smiths ansvarlige om hvordan arbeidet er gjennomført, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Deretter var det gjennomgang fra arkitekt, rådgiver og Kruse Smith egne folk på byggeplassen. Simon Hartveit, anleggsleder i Kruse Smith, fortalte inngående om hvor komplisert det er å bygge i en silo bestående av 10x3 silorør, hvor eneste adkomst er fra mannhull i toppen eller gjennom utskårne åpninger i bunn. Blant annet hvor krevende det var å bygge totalt 900 høydemeter med stillas (30 meter i hvert rør), når man ikke kan komme inn i rørene annen vei enn gjennom små åpninger i bunnen.

Kunstsilo åpnes for publikum før sommeren 2024, opplyser Kruse Smith.