Det er utstedt oransje farevarsel for styrtregn i Østfold og Vestfold torsdag morgen. Her fra ferjeleie i Moss. Foto: Lise Åserud / NTB
Det er utstedt oransje farevarsel for styrtregn i Østfold og Vestfold torsdag morgen. Her fra ferjeleie i Moss. Foto: Lise Åserud / NTB

Kraftig styrtregn i Vestfold og Østfold

Torsdag kan bli den våteste dagen i flere deler av landet. I Vestfold og Østfold er det utstedt oransje farevarsel på styrtregn.

– Det er observert svært kraftig styrtregn i kyststrøkene i Ytre Oslofjord og det er sendt ut oransje varsel, melder Meteorologisk institutt på Twitter i 8-tiden torsdag.

Farevarslet gjelder til klokken 12, og det er også meldt lyn og torden i flere deler av regionen, deriblant Sandefjord, Moss og Fredrikstad.

– Dersom regnbygene treffer byområder kan det bli trøbbel med overvann på veier og kjellere som blir fylt av vann, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til NTB.

Ifølge meteorologen kan det komme opp mot 15–20 millimeter regn i timen.

De siste dagene har forsikringsselskapet Tryg Forsikring registrert rundt 150 skadesaker til en verdi av cirka fem millioner kroner i forbindelse med lynnedslag og styrtregn på Sør- og Østlandet.

– Skademeldingene tikker inn, og det er for det meste vannskader i private boliger i forbindelse med styrtregn, men også en del skader der lynnedslag har kortsluttet elektronikk og elektriske apparater i boliger, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

I fjor mottok norske forsikringsselskap over 70.000 skademeldinger på vannskader, og det ble utbetalt erstatning på i alt 3 milliarder kroner, ifølge tall fra Finans Norge.