Illustrasjonsfoto

Korrupsjonssiktet kommuneansatt fremstilles for varetekt

Den 44 år gamle mannen som onsdag ble siktet for grov korrupsjon i Drammen, fremstilles for varetektsfengsling torsdag, melder NRK. Mannen erkjenner ikke straffskyld.

Onsdag ble enda en ansatt ved byggesaksavdelingen i Drammen kommune siktet for grov korrupsjon. Politiet mener han står i ledtog med kvinnen (57) som allerede er varetektsfengslet. Etter at han ble avhørt i rundt seks timer onsdag, ble han pågrepet. Han har tilbrakt natten i politiets ventecelle. Ifølge VG dreier det seg om en norsk-pakistansk mann.

Bestikkelser

– Han erkjenner ikke straffskyld for siktelsen om grov korrupsjon, sier mannens advokat, Preben Askø til NRK.

Fredag ble den 57 årige kvinnen varetektsfengslet i den samme korrupsjonssaken som rulles opp i Drammen. Politiet mener at de to har samarbeidet. I rundt 30 byggesaker politiet har sett nærmere på, skal det ha blitt betalt bestikkelser fra utbyggere til ansatte i kommunen.

– Vi ser at den siktede dukker opp i flere av de sakene hvor hans varetektsfengslede kollega har vært saksbehandler, sier leder for øko-teamet ved Sør-Øst politidistrikt i Drammen, Ole Johan Brett.

Brett bekrefter også at politiet har funnet økonomiske transaksjoner mellom de to. NRK kjenner til at det i minst ett tilfelle er overført i underkant av 100.000 kroner fra mannen til den kvinnelige kollegaen på byggesaksavdelingen.

Millionbeløp

Politiet mener millionbeløp har skiftet hender i korrupsjonssaken.

– Så langt har vi avdekket kontobevegelser på til sammen over én million kroner, men revisoren vår er ikke ferdig med gjennomgangen ennå. Samtidig mistenker vi at mye har skjedd svart, med kontanter, sier politiadvokat Hans Lyder Haare i Sør-Øst politidistrikt til VG.

Ifølge VGs opplysninger mener politiet at det var 44-åringen som hadde kontaktene. Han skal ha hanket inn majoriteten av de 25 utbyggerne, som mistenkes for å ha betalt penger under bordet for byggetillatelser. Over 20 av utbyggerne er av ikke-norsk opprinnelse.

Ti av de 30 eiendommene som politiet undersøker i forbindelse med korrupsjonssaken i Drammen tilhører flere nære familiemedlemmer av varaordfører Yousuf Gilani (V).