Kontakt mellom partene i Oslo-streiken

Meklingsmann Geir Engebretsen tok onsdag på nytt kontakt med partene i Oslo-streiken, men ennå er det langt fram til noen løsning på konflikten som trappes opp torsdag.

- Det pågår ingen mekling mellom partene, men det er etablert kontakt på initiativ fra meg, sier meklingsmann Geir Engebretsen til NTB.

Mens fagforeningskollegene i KS-området avblåste streiken onsdag, fortsatte arbeidskonflikten for fullt blant de Unio-organiserte i Oslo. Men streikeleder Ellinor Gilberg gjorde det onsdag kveld klart overfor NTB at Unio er villig til å gå i dialog med sin arbeidsgiver.

Finansbyråd Stian Berger Røsland (H) ønsker på sin side ikke å kommentere hva slags kontakt som er opprettet mellom partene eller om man nå nærmer seg en løsning.

Unio Oslo og Oslo kommune har et eget tariffområde og fører selvstendige forhandlinger. Unio er innstilt på å gjennomføre sin varslede opptrappingsplan som innebærer at ytterligere 427 arbeidstakere vil bli tatt ut i streik fra torsdag morgen. Da vil i alt 1.500 Unio-organiserte i Oslo ha lagt ned arbeidet.