Daglig leder Cato Ove Karlsen i Fagrådet for våtrom.

Kompetanserush hos Fagrådet for våtrom

- Bransjen begynner å ta kompetansebegrepet innover seg, sier daglig leder Cato Ove Karlsen i Fagrådet for våtrom (FFV).

Han forteller om veldig godt besøk på standen på Bygg Reis Deg, og at besøkerne opptrer annerledes i år enn på tidligere messer.

- Det som er spesielt i år er at vi har hatt veldig mange målrettede besøkere innom. Folk ønsker å lære mer om våtromsnormen, være med på kurs eller arrangere kurs for sine ansatte og få hjelp til å få opp dokumentasjon fra prosjektene de holder på med, forteller Karlsen.

Han understreker at de nye kravene til uavhengig kontroll presser bransjen inn i forskrifts- og dokumentasjonsverden. Stadig flere benytter våtromsnormen og Byggforsk-serien, som Karlsen forteller han får tilbakemeldinger på at er nyttige verktøy.

- Det begynner virkelig å gå opp for bransjen at dokumentasjon er viktig. Mange ser også verdien av dokumentasjon som god pr for egen bedrift, understreker FFV-sjefen.

Tidligere i år foretok de en undersøkelse sammen med Huseiernes Landsforbund, som viste at også forbrukerne etterspør dokumentasjon.

Tett opptil 95prosent av de spurte sa at de ville ha faktura på utført arbeid, og ni av ti mente det var viktig at håndverkerne fulgte våtromsnormen.