Arkitekttegning: MIR/fantasticnorway.no/Erlend Blakstad Haffner / NTB scanpix

Kommunestyret sa ja til landsbyplanen på Utøya

Kommunestyret i Hole vedtok mandag kveld reguleringsplanen som gjør det mulig å bygge AUF-landsbyen på Utøya.

Den nye reguleringsplanen ble som ventet vedtatt med stort flertall mandag kveld. Men i likhet med det planlagte nasjonale minnesmerket, er også AUFs planer, i form av ny bebyggelse på Utøya, omstridt. Ordføreren har mottatt 15 protestbrev fra pårørende til Utøya-ofre som ønsker å stanse den planlagte landsbyen, ifølge NRK.

Leder Trond Henry Blattmann for den nasjonale støttegruppen poengterer imidlertid at 660 familier, med over 1.400 personer involvert, har sagt ja. Han mener kommunestyret trygt kan se bort fra de 15 innvendingene. Planen skal dessuten ut på høring, der alle kan tilkjennegi sitt syn på landsbyen.

AUF vil markere at Utøya er tatt tilbake ved å etablere en landsby som ligger sentralt på øya – med gater, torg og plasser. Det politiske torget blir landsbyens sentrum. Torget skal omsluttes av tre bygninger og ha utsikt mot øst. Bygningene vil blant annet romme konferansesal med plass til 600 personer, resepsjon, kjøkken og matsal samt overnattingsplass for 150 personer, samt et tolv meter høyt tårn.

Låven og stabburet skal bygges opp igjen og ha overnattingsplass til 48 gjester.