KLP Eiendom kjøper Trondheim-eiendom for 265 millioner

KLP Eiendom har inngått avtale med Trym Næring AS om kjøp av Dybdahls veg 3-5 AS, som eier Dybdahlsgården i Trondheim. Brutto eiendomsverdi på transaksjonen er 265 millioner kroner.

Det skriver KLP Eiendom i en pressemelding mandag.

Dybdahlsgården er under oppføring, og foreløpig er omtrent 70 prosent av bygget utleid med Trym AS, IK Lykke Drift AS, NTNU Technology Transfer og Toma AS som leietakere. Prosjektet har forventet ferdigstillelse i midten av 2021, og estimerte leieinntekter for 2021 er i underkant av 15 millioner kroner, gitt 100 prosent utleie.

Dybdahlsgården er et nytt kontorbygg på Lerkendal litt sør for Trondheim sentrum. Eiendommen ligger midt i kunnskapsmiljøet i Trondheim, og er omgitt av institusjonene NTNU, Sintef, Trønderenergi, NINA og St. Olavs Hospital, heter det i pressemeldingen.

– Dybdahlsgården er et nybygg av høy kvalitet på en svært spennende kontorlokasjon. Nybygget vil bli liggende midt i det nye campusområdet for NTNU og vil være et fint supplement til våre andre bygg i området, sier Ruth Hege Falch Havdal, administrerende direktør i KLP Eiendom Trondheim.

Bygget er fordelt på fem kontoretasjer samt en sokkeletasje, og har et areal på cirka 8.300 kvadratmeter. Videre vil eiendommen romme en dagligvarebutikk, samt en felles personalrestaurant. I sokkeletasjen er blant annet parkeringskjeller, felles innendørs sykkelparkering og garderobe med dusjfasiliteter.

Bygget skal ha energiklasse A, og det skal etter planen miljøsertifiseres med Excellent-karakter i Breeam-Nor.

Det er det Trondheimsbaserte eiendoms- og entreprenørkonsernet Trym som står bak selskapet som nå selger Dybdahlsgården til KLP. Trym Næring AS har stått for utviklingen av prosjektet, og det er Trym Bygg AS som står for oppføringen av bygget.

– Vi har hatt høye ambisjoner for utviklingen av Dybdahlsgården, både med tanke miljø, funksjon og byggekvalitet. Vi er derfor stolte over å overlate en flott, topp moderne og miljøvennlig næringseiendom til en profesjonell eier og forvalter. Vi gleder oss til å flytte inn i Dybdahlsgården som leietaker hos KLP, og retter nå fokuset mot våre øvrige utviklingseiendommer, sier Thor Håvard Brekke, daglig leder i Trym Næring.