<p>Ti finalister kjemper om årets uteromspris, hvor alle som har bygget et uterom i tre kan delta. Denne minilåven med god lagringsplass og sjarmerende låvebru er bygget av  Ulf og Lene Kingsrød i Sarpsborg.<br></p>FINALIST: Utestue med mobilfri sone. Står i stil med hovedhuset, hos Tone Mette Baann Eftang i Sandefjord.FINALIST: Vakker sjøbod i stil med hovedhus, hos Pia Goodwin i Asker.FINALIST: Definerte soner og kreativ bruk av tre i uterommet hos Berit Kvisli og Beate Holing i Oslo.FINALIST: Stor terrasse med innfelt belysning og skjult innfesting hos Katrine Musken i Kolbotn.FINALIST: Utestue med innebygd grill hos Bente Andersen i Arendal.FINALIST: Skulpturell hagestue og flerbruks uterom bygget i gran, hos Steinar Jørgensen i Tyværvåg.FINALIST: Nett og pen pergolaløsning i impregnert konstruksjonsvirke hos Henning Kulterud i Vestby.FINALIST: Flerfunksjonelt overbygg mellom garasje og hus hos Steinar Barmsnes i Skodje.FINALIST: Terrengtilpasset og detaljrik hagestue hos Kjell og Tone Storøygaard i Dalen.

Kårer Norges flotteste uterom i tre

50 000 kroner ligger i potten når trelastprodusenten Bergene Holm for sjette år på rad skal kåre vinneren av Uteromsprisen.

Ti finalister kjemper om prisen for det flotteste uterommet som ble bygget i 2014. Hvert år deler Bergene Holm ut denne prisen til spennende prosjekter i tre, som harmonerer med øvrig bebyggelse.

Uteromsprisen dekker bygg som terrasse, balkong, lysthus, vinterhage, sjøbod, anneks, pergola osv. 

Fremme god bruk av tre
Juryformann Tone Bente Bergene Holm er overveldet over alle de flotte søknadene og imponerende byggeprosjektene som har kommet inn:

– Som en av landets største trelastprodusenter ønsker vi å fremme god bruk av tre. Derfor mener vi det er viktig å inspirere ved å vise frem og hedre de som bygger med tre, sier hun.

Juryformannen påpeker at det er like spennende hvert år å se hva slags type søknader  som kommer inn.

Preget av varm sommer
– I fjor var det en uvanlig varm og fin sommer, og det kan vi se på søknadsbunken. Veldig mange av søkerne har bygget utestuer slik at de kunne forlenge sommeren, sier hun.

Uteromsprisen på 50 000 kroner deles ut på Hagemessen på Lillestrøm, som går av stabelen 17-19. april.

Uteromsprisen er en av flere priser i Inspirasjonsprisen, som også omfatter kategoriene Eksteriør, Interiør, Barnas Trepris og Åpen klasse, med en total premiepott på 250 000 kroner.

Inspirasjonsprisen er en årlig prisutdelig i regi av Bergene Holm der alle som har bygget med tre kan søke. En fagjury vurderer søknadene og velger ut kandidater.

Byggeprosjektene er tilgjengelig på blogg.bergeneholm.no gjennom hele året. Her finnes mange hundre ulike prosjekter som ofte følger hele prosessen fra planlegging til ferdig resultat.