Venstre-leder Guri Melby sier at hun setter pris på skrytet fra Johan H. Andresen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Venstre-leder Guri Melby sier at hun setter pris på skrytet fra Johan H. Andresen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTBStian Lysberg Solum / NTB

Johan H. Andresen lanserer Guri Melby som statsministerkandidat

Milliardær Johan H. Andresen mener borgerlig side har en statsministerkandidat i Guri Melby, selv om Erna Solberg fortsatt er den fremste kandidaten.

– Hvis det skulle være behov for andre statsministerkandidater på borgerlig side, så har vi jo en her i Guri Melby, skrev milliardær Johan H. Andresen på X/Twitter tidligere denne uken.

Det kom etter at Venstre-lederen gikk ut Dagens Næringsliv og kritiserte regjeringen for å kutte i militærbevilgninger til Ukraina.

Andresen sier torsdag til avisen at Erna Solberg (H) fortsatt er den klare kandidaten på borgerlig side.

– Hvis det ikke var henne, så er det ikke åpenbart hvem det skulle vært, så derfor nevnte jeg Guri Melby i denne sammenheng, sier Andresen.

Han nevner blant annet Venstres Ukraina-støtte, sosialt entreprenørskap, rusreform og forståelse for hva som trengs av rammevilkår for verdiskapning i privat sektor som eksempler på noe av det han liker ved partiet.

– Jeg skal ikke prøve å late som om jeg ikke setter stor pris på Andresens skryt av Venstre. Det er kjekt å se at samfunnsengasjerte mennesker i næringslivet legger merke til politikken vår, sier Melby.