Jadarhus AS slått konkurs

Boligbyggeren Jadarhus AS ble fredag slått konkurs. Gjelden skal være på over 300 millioner kroner.

Det er advokat Flemming Karlsen i Stavangeradvokatene som er oppnevnt som bostyrer for konkursen.

– Nå prioriterer jeg som bostyrer å finne ut hvordan de pågående boligprosjektene kan videreføres. Selskapets gjeld er på over 300 millioner kroner, og Sparebank 1 SR-bank er klart største kreditor, sier Flemming Karlsen til E24. Han sier videre til nettstedet at egenkapitalen er på minus mer enn 50 millioner kroner, og at de for tiden har 52 boliger under bygging.

Ifølge proff.no hadde Jadarhus AS i 2021 en omsetning på 200,1 millioner kroner, og et resultat før skatt på minus 9,5 millioner. I 2020 endte omsetningen på 165,1 millioner, med et resultat før skatt på 1,6 millioner. I 2019 omsatte de for 235,8 millioner, og fikk et minusresultat på 14,3 millioner før skatt.

Jadarhus AS er et datterselskap av Jadarhus Gruppen AS.

– Trosavik Invest AS har kjøpt opp 77 prosent av morselskapet Jadarhus Gruppen. De har blitt hovedaksjonær og begjærte oppbud i datterselskapet Jadarhus AS etter at de overtok aksjene, sier Karlsen videre til E24. E24 har vært i kontakt med Trosavik Invest AS sin eier Inge Andreassen, som ikke ønsker å kommentere oppkjøpet eller konkursen.

NRK skriver at hverken Jadarhus Gruppen eller Jadarhus Bygg, som også inngår i gruppen, er konkurs.