Inviterer til diskusjon om hvordan få en grønnere byggenæring – se live på bygg.no

Under Arendalsuka onsdag inviterer foreningene Norsk Stålforbund og Betong Norge inn til paneldebatt om hvordan samfunnet skal få til en grønnere byggenæring. Arrangementet starter klokken 12.

– Her diskuterer vi hvordan samfunnet skal få til en grønnere byggenæring. Panelet består av ledende politikere, forskere og næringslivsledere. Vi tror begge debatten er interessant for de som er opptatt av hvordan kunnskapsbaserte prosesser på klima- og miljøfeltet kan være drivere for det grønne skiftet. Byggenæringen er ansvarlig for rundt 15 prosent av de norske utslippene av klimagasser, 1/4 av dette er knyttet til byggevareindustri. Dette betyr at mye av utslippene kommer tidlig i byggets levetid, derfor er utslippskutt fra råvareuttak, bearbeiding, transporter og oppføring av bygg viktig, sier John-Erik Reiersen i Betong Norge Betongelementforeningen i en pressemelding.

De arrangerte tirsdag også en diskusjon der konkurranse som motor for miljøforbedringer i byggevareindustrien og hvordan samfunnet skal få til en grønnere byggenæring.

Denne kan du se her