Ill. Stridens eple - Eilif Bjørge/VBA

Inviterer inn Vestlandske Bygg- og Anleggsdag 2017

26. oktober går årets Vestlandske Bygg- og Anleggsdag på Radisson Blu Hotel Bryggen i Bergen.

Årets arrangement er det 24. i rekken.

- Det blir foredrag med fynd og klem under årets Vestlandske Bygg- og Anleggsdag. Ikke minst blir Helleren i Bergen satt under lupen. Helleren er i dag ADO Arena og Amalie Skram vgs. Fire av entreprisene endte i rettsaker og Alf Johan Knag fra advokatfirmaet SANDS har fått i oppdrag å se nærmere på sakskomplekset under tittelen: Helleren heller! – om grunnforhold, prosjektering og annen elendighet, sier Hans Martin Moxnes, diektør i EBA Vestenfjelske avdeling. I en egen etterfølgende bolk vil noen av aktørene bli gitt anledning til å kommentere.

Arkitekturhistoriker Ulf Grønvold har fått i oppdrag å se nærmere på noen av de siste byggene i Bergen: Mathallen, Helleren og Kunsthøgskolen, og foredraget har tittelen Tapetets triumf!

VBA er et samarbeid mellom Bygningsgruppen i Bergen, Rådgivende Ingeniørers forening, Arkitektbedriftene i Norge-Vestlandet og EBA Vestenfjelske. Arrangementskomiteen bestående av Inge Bauge, Hans Skorpen, Henrik Johan Halvorsen og Tore Johan Smidt har i år tenkt nytt og filosofen Einar Øverenget er hentet inn for å filosofere over hvorfor det er såpass vanskelig å få ungdommene til å utdanne seg til yrkesfag relevante til bygg- og anlegg, der det venter godt betalte jobber.

Her er programmet:

* På tide for byggebransjen å bli voksen? Adm. dir. BNL Jon Sandnes

* …som å trykke penger selv, eller? Partner Prognosesenteret Bjørn Erik Øye

* Helleren heller! – om grunnforhold, prosjektering og annen elendighet. Advokat og partner i SANDS Alf Johan Knag

* Helleren heller! – kommentarer fra aktørene, bl.a. Ingmar Austevoll, Veidekke Entreprenør AS og Tor Harald Nævdal, J. H. Nævdal Bygg AS

* Tapetets triumf! Ny arkitektur i Bergen, tre eksempler; Mathallen, Helleren og Kunsthøgskolen. Arkitekturhistoriker Ulf Grønvold

* Skammen over fysisk arbeid - en filosofisk betraktning over rekrutteringen til byggebransjen. Filosof Einar Øverenget
* Alt skal digitaliseres - hva pokker gjør vi? Manager Preben Høeg Hafsaas AVO Consulting

* Byggebørsen

Programleder: Solveig Holm, NORPR

For mer info kontakt Torhild Holgersen