Illustrasjon: C.F. Møller

Internasjonal pris til Ahus

Ahus er kåret til verdens beste helseprosjekt over 40.000 kvadratmeter i Design & Health International Academy Awards 2015.

Det skriver det danske fagbladet Byens ejendom.

Arkitekten bak Akershus Universitetssykehus (Ahus), C.F. Møller, mottok prisen under Design & Health World Congress & Exibition i Hong Kong i begynnelsen av august i år.

Kategorien «Sundhetsbyggerier over 40.000 kvadratmeter» beskrives av fagbladet som den mest prestisjetunge og betydningsfulle kategorien i Design & Health International Academy Awards.

Under prisutdelingen ble Ahus beskrevet som et fremragende helsebygg med pasienten i sentrum, og fikk skryt for en klar forståelse av prinsippene i helsebringende arkitektur. Sykehuset demonstrerer, ifølge juryen, styrker innen både innovasjon, fleksibilitet, fremtidssikring og bærekraftighet.

Om- og påbyggingen av Ahus er utført av NCC Norge, med Multiconsult, SWECO, Hjellnes COWI og Interconsult som prosjekterende ingeniører.

Bjørbekk & Lindheim og Schønherr Landskab arbeidet med prosjektet over 12 år, og stod for utvikling av uteområder med park, gårdsrom, forplass og trafikkløsninger.