- Har du lyst til å starte med dyrking, er det ikke noe å vente med, sier  hageblogger og hobbydyrker Maria Berg Hestad.

På årets hagemesse snakket hun om selvberging på egen tomt og hvordan hun har gått frem for å forsyne familien på fem med egendyrkede grønnsaker. Hun er også intervjuet om temaet i årets messemagasin. Foto: Svanhild Blakstad

– Interessen for dyrking har eksplodert

Det var fullt hus da hageblogger og hobbydyrker Maria Berg Hestad holdt foredrag om selvberging på egen tomt på Hagemessen.

Hage.no tok en kort prat med den populære hagebloggeren på messen søndag formiddag, før hun skulle gå på scenen for andre gang. På lørdagens foredrag Selvberging på egen tomt var det mange som ble henvist til ståplass for å høre den populære moldekvinnens foredrag.

– Jeg opplever at interessen for dyrking har ekslodert. I år er tredje året jeg holder foredrag om dette temaet, og der det tidligere år dukket opp 30-40 tilhørere er det nå gjerne en tredobling, sier hun.

Berg Hestad er blitt en verdsatt foredragsholder hos mange hagelag landet rundt, og hennes filosofi om hvordan hun dyrker og skaper egen jord slår godt an hos et hageinteressert publikum.

I år har hun så langt holdt 14 foredrag, men det var første gang på Hagemessen.

– Det var kjempekjekt med masse folk og mye energi. Det er tydelig at folk er gira på å dyrke selv, sier hun.

For sivilingeniøren og trebarnsmoren har har matauken i egen hage blitt både en lidenskapelig hobby og livsstil. Fra juni til desember er familien på fem selvforsynt med egendyrkede grønnsaker og spiselige vekster.

– Har du lyst å sette i gang med dyrking, er det bare å hive seg ut i det. Ikke vær redd for å mislykkes og ikke vent til du får bedre tid. Den beste tiden er å starte nå, er hennes råd.