Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Inneklimapris til Caverion og Systemair

De tekniske entreprenørene Caverion og Systemair har vunnet Undervisningsbygg og Bergen kommunes innovasjonskonkurranse for bedre inneklima.

Det skriver Undervisningsbygg Oslo KF i en pressemelding denne uken.

Caverion og Systemair mottar 100.000 kroner hver etter å ha vunnet Undervisningsbygg og Bergen kommunes pris for innovative ventilasjonsløsninger i undervisnings- og helsebygg.

– Mange skoler og formålsbygg som rehabiliteres, får utfordringer med å koble sammen nye og gamle ventilasjonsanlegg. Oslo og Bergen ønsket at markedet skulle komme med innovative løsninger for et bedre inneklima på skoler, sykehjem og i barnehager. En av forutsetningene var teknologi som møter kravene til passivhus-standard, forteller Magnar Skår, seksjonsleder i Undervisningsbygg.

NHO og KS, i regi av Nasjonalt program for leverandørutvikling, står bak konkurransen sammen med Bergen kommune og Undervisningsbygg. Konkurransen har vært anonym, og forslagene har vært vurdert av fagfolk fra Undervisningsbygg og Bergen kommune, heter det i pressemeldingen.

– Dette er en flott anerkjennelse av vårt utviklingsarbeid av produkter, hvor bedre styring av ventilasjonsanlegg er viktig for både innemiljøet og energibruken, ikke minst på skoler, sier markedssjef Sturla Ingebrigtsen i Systemair.

Direktør for Teknologi og Utvikling, Jens Petter Burud, i Caverion uttaler at han gleder seg til å ta fatt på pilotprosjektet Undervisningsbygg og Bergen kommune setter i gang for å prøve ut løsningen KlimaTak

– Dette er en totalløsning som sikrer et optimalt inneklima og samler alle tekniske løsninger i et bygg på ett sted, både ventilasjon, elektrokabler og IKT, samt sprinkler og rør, sier han i pressemeldingen.