Konsernsjef Gjermund Sogn i Nordic Infrastructure Group. Foto: Inin Group
Konsernsjef Gjermund Sogn i Nordic Infrastructure Group. Foto: Inin Group

Inin Group kjøper entreprenørselskap

Nordic Infrastructure Group, et datterselskap i Inin Group, har gjennomført oppkjøpet av entreprenørselskapet Be-Ma AS, som har hovedkontor på Moelv.

Det skriver Inin Group i en pressemelding mandag.

Be-Ma er, ifølge meldingen, en nisjeentreprenør som leverer spesialiserte fiberoptikktjenester, samt grunnarbeid, betongstøping, isolasjon og kabling knyttet til utbygging av ladestasjoner for elbiler. Selskapet leverer også grunnarbeidstjenester.

– Be-Ma er et lønnsomt selskap som opererer i forretningssegmenter med høy vekst. Vi er glade for å få Be-Ma og deres dyktige medarbeidere inn i Nordic Infrastructure Group, sier konsernsjef Gjermund Sogn i Nordic Infrastructure Group.

Be-Ma har 20 heltidsansatte og et bredt utvalg kjøretøy og maskineri for grunnarbeid og installasjon av fiberoptisk utstyr, heter det i pressemeldingen.

Nordic Infrastructure Group har kjøpt 100 prosent av aksjene i Be-Ma AS, som er verdsatt til fem ganger garantert driftsresultat for 2023 i transaksjonen. Be-Ma forventer å levere et driftsresultat på fem millioner kroner i 2023.

Det totale vederlaget består av 70 prosent i aksjer i Nordic Infrastructure Group, som er verdsatt til 330 millioner kroner i transaksjonen, pluss omtrent 30 prosent i kontanter, heter det i pressemeldingen.

– Fiberoptikk er en kritisk del av signalsystemet som bygges for jernbanen i Norge, og vi er en ledende aktør innenfor dette feltet. Be-Ma vil vi styrke vår posisjon ytterligere og sikre enda mer kapasitet innenfor signalsegmentet. I tillegg har Be-Ma en sterk posisjon innenfor det raskt voksende segmentet for hurtigladere. Det er cirka 5.000 hurtigladere for elbiler i Norge i dag. Det betyr at det er et estimert behov på 10.000 til 14.000 hurtigladere for personbiler og 1.500 til 2.000 for tunge elektriske kjøretøy innen 2030. Be-Ma er perfekt posisjonert for å spille en nøkkelrolle i denne forventede markedsveksten, sier Gjermund Sogn.

Tidligere i år kjøpte Nordic Infrastructure Group 100 prosent av aksjene i Thuve’n Anlegg & Bane AS, som er et annet entreprenørselskap som spesialiserer seg innen fiberoptikk.