Gjenvinningsanlegget for gravemasse på Disenå utenfor Oslo vil være i full drift i 2023. Anlegget er i stand til å resirkulere og gjenbruke opptil 80 prosent av gravemassene som anlegget mottar, og har tillatelse til å produsere 350.000 tonn i året, opplyser Inin Group.
Gjenvinningsanlegget for gravemasse på Disenå utenfor Oslo vil være i full drift i 2023. Anlegget er i stand til å resirkulere og gjenbruke opptil 80 prosent av gravemassene som anlegget mottar, og har tillatelse til å produsere 350.000 tonn i året, opplyser Inin Group. Illustrasjon: TW Gruppen.

Inin Group inngår avtale om kjøp av TW Gruppen

Inin Group AS har signert endelig aksjekjøpsavtale for oppkjøpet av massehåndteringsspesialisten TW Gruppen AS.

Inin Group kjøper 70 prosent av aksjene i TW Gruppen. Inin Group har en opsjon om å erverve resterende 30 prosent av aksjene i TW Gruppen og forkjøpsrett til kjøp av aksjene i TWI Eiendom AS. Transaksjonen forventes å bli gjennomført i løpet av tredje kvartal 2023, opplyser Inin Group i en pressemelding.

– Vi er svært fornøyde med å inngå endelig aksjekjøpsavtale for oppkjøpet av TW Gruppen, som har de nødvendige byggeklossene for å kunne realisere et fantastisk vekstpotensial. TW Gruppen skal lede vår nye og fjerde investeringsplattform, «Mass Handling & Recycling», som har som mål å ta en ledende posisjon innen miljøvennlig håndtering, transport og resirkulering av gravemasser, sier Øivind Horpestad, konsernsjef i Inin Group.

Øivind Horpestad, konsernsjef i Inin Group.

Øivind Horpestad, konsernsjef i Inin Group.

TW Gruppen består av tre selskaper som sørger for en komplett verdikjede for massehåndtering og -resirkulering, inkludert mottakssted for forurensede gravemesser på Disenå utenfor Oslo, rensing og resirkulering av forurensede masser, og transport av både forurensede og resirkulerte masser til og fra Disenå-anlegget, står det i meldingen.

– Resirkulering og gjenbruk av gravemasser som sand, grus, leire, sement og stein er en svært effektiv måte for utbyggere å redusere miljøfotavtrykket fra byggeprosjektene deres. Vi anser dette som en ypperlig forretningsmulighet som både er bra for miljøet og har sterk regulatorisk støtte, sier Horpestad.

TW Gruppen forventer driftsinntekter på nærmere 200 millioner kroner og et driftsresultat (EBIT) på omtrent 20 millioner kroner i 2023, og forventer å levere betydelig vekst fra dette nivået fremover, skriver Inin Group i meldingen.

– Dette oppkjøpet er også et godt eksempel på hvordan vi identifisere attraktive muligheter innen bransjevertikaler for infrastruktur og industritjenester, understøttet av megatrender som positive ESG-drivere, regulatorisk støtte og underliggende endringer i forretningsklimaet, sier Horpestad.