Øyvind Urevatn, styreleder i Banefjell AS (f.v.), Gjermund Sogn, CEO i Nordic Infrastructure Group og Henning Løvås, daglig leder i Banefjell AS. Foto: Nordic Infrastructure Group

Øyvind Urevatn, styreleder i Banefjell AS (f.v.), Gjermund Sogn, CEO i Nordic Infrastructure Group og Henning Løvås, daglig leder i Banefjell AS. Foto: Nordic Infrastructure Group

To jernbaneentreprenører på vei inn i Nordic Infrastructure Group

Nordic Infrastructure Group har blitt enige om hovedvilkårene i avtaler om å kjøpe de to jernbaneentreprenørene SLAM Jernbaneteknikk AS og Banefjell AS.

Nordic Infrastructure Group, som er et datterselskap av Euronext Growth-noterte Inin Group AS, har blitt enige om å kjøpe 100 prosent av aksjene i SLAM Jernbaneteknikk.

– SLAM Jernbaneteknikk er en leverandør av høy-/lavspenning- og signaltjenester innen bygging, vedlikehold, feilretting og kontroll av jernbanetekniske systemer. Selskapet leverer også sikkerhetsrelatert arbeid innen jernbane og anlegg, heter det i en pressemelding.

Hovedkontoret til SLAM Jernbaneteknikk ligger på Roverud på Kongsvinger. Selskapet har 21 ansatte. I 2022 omsatte selskapet for 26,5 millioner kroner.

Grunnleggerne og de fire største aksjonærene i SLAM Jernbaneteknikk fortsetter i selskapet også etter at den mulige transaksjonen er gjennomført.

– Vi har samarbeidet med SLAM Jernbaneteknikk på mange prosjekter opp gjennom årene. Begge selskapene har en unik og etterspurt kompetanse innen signalteknikk for jernbane. At SLAM blir del av Nordic Infrastructure Group gjør oss sammen til den ledende signaltjenesteaktøren i Norge, sier Gjermund Sogn, administrerende direktør i Nordic Infrastructure Group, i meldingen.

I tillegg har Nordic Infrastructure Group blitt enige om hovedvilkårene i en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Banefjell AS.

Banefjell er en jernbaneentreprenør som leverer tjenester innen drift og vedlikehold, spor- og svillebytte, betongrehabilitering, signal- og elektroarbeid, og bergingsoperasjoner. Selskapets hovedoppdragsgivere er Bane Nor og VY Gruppen, som Banefjell støtter på Sørlandsbanen i Norge.

Banefjell ble etablert i 2013. I 2022 hadde selskaper driftsinntekter på 103 millioner kroner. Selskapet ledes av Henning Løvås, som også er en av to hovedaksjonærer i Banefjell.

– Banefjells hovedmarked er sør-vest Norge, så dette er en komplementær geografisk ekspansjon som styrker posisjonen vår som landsdekkende entreprenør. Det vi gjøre oss i stand til å påta oss flere og større prosjekter, sier Gjermund Sogn i meldingen.

– Begge transaksjonen er underlagt sedvanlige gjennomføringsbetingelser, tilfredsstillende due diligence og endelig transaksjonsdokumentasjon. Transaksjonsvilkårene vil bli offentliggjort ved signering av endelig aksjekjøpsavtale mellom partene, heter det i meldingen.