Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Hydro løftes av økte aluminiumpriser

Økende priser på aluminium og alumina, samt forventning om økt etterspørsel i Kina, løfter resultatet i Norsk Hydro i årets andre kvartal.

Det underliggende driftsresultatet lå på 1.618 millioner kroner i årets andre kvartal, mot 2.667 millioner i samme kvartal i fjor.

Resultatet var bedre enn analytikerne hadde ventet, melder Dagens Næringsliv. Gjennomsnittet av prognosene som SME Direkt har innhentet for nyhetsbyrået TDN Finans, ga et forventet underliggende driftsresultat på bare 1.387 millioner kroner.

Hydro selv forklarer det bedrede resultatet med høyere realiserte priser på aluminium og alumina, samt økt salgsvolum. Valutautviklingen i andre kvartal utlignet delvis denne økningen.

Samtidig opplyser Hydro at forventningene til årlig vekst i global etterspørsel etter aluminium er økt til 4-5 prosent i 2016, opp 1 prosentpoeng fra den tidligere prognosen. De økte forventningene kommer av høyere aktivitet enn antatt i Kina, noe som gjør at selskapet forventer at aluminiumsetterspørsel derfra vil øke med hele 5 til 7 prosent i 2016.

– Globalt forventer vi stort sett et balansert aluminiummarked for året som helhet, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.