Kristin O. Augestad er ny konserndirektør for arkitektur i Multiconsult. Foto: Krister Sørbø / Redink
Kristin O. Augestad er ny konserndirektør for arkitektur i Multiconsult. Foto: Krister Sørbø / Redink

Hun er ny konserndirektør for arkitektur i Multiconsult

Kristin O. Augestad blir ny konserndirektør for arkitektur i konsernet fra 1. oktober 2023.

Det skriver Multiconsult i en pressemelding onsdag.

– I arbeidet med vår strategiske vekstambisjon arbeider vi kontinuerlig med å se på hvordan vi organiserer oss og hvordan vi setter sammen ledergrupper for å bidra til vi realiserer disse. I Multiconsult er vi heldige og har mange dyktige ledere som kan tre inn i ulike lederroller, sier Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult.

Multiconsult er majoritetseier i arkitektbedriftene LINK Arkitektur og A-Lab.

Til å lede konsernets nye arkitektursegment er Kristin O. Augestad utnevnt som ny konserndirektør for arkitektur. Augestad har vært del av konsernledelsen til Multiconsult siden 2019, og kommer fra rollen som konserndirektør for Region Oslo.

– Jeg ønsker å bidra til at våre ulike kompetansemiljøer arbeider enda tettere sammen for å finne gode og helhetlige løsninger på de utfordringene samfunnet står overfor. Vår sterke posisjon, tverrfaglige forståelse og faglige tyngde innen både arkitektur og ingeniørfag gjør at vi vil bli en sentral premissleverandør for fremtidsrettede og bærekraftige løsninger, sier Augestad i pressemeldingen.

Konserndirektør Kirsten Anker Sørensen i LINK går etter eget ønske over i en annen rolle i selskapet, skriver Multiconsult.
Utnevningen av Augestad som konserndirektør for arkitektur medfører, ifølge pressemeldingen, noen rokkeringer i Multiconsult-ledelsen. Leif Olav Bogen går inn i rollen som konserndirektør for Region Oslo. Kari Sveva Dowsett trer inn i konsernledelsen og overtar Bogens rolle som konserndirektør for Regioner Norge.

Kari Sveva Dowsett har samferdselsbakgrunn, og har jobbet i rådgiverbransjen i hele sin karriere. Hun ha vært ansatt i Multiconsult siden 2010, og har hatt flere lederposisjoner i selskapet. Dowsett ble utpekt til direktør for forretningsenhet Vest i 2018, og har samtidig ledet forretningsområdet for mobilitet og samferdsel i Multiconsult.