Illustrasjonsfoto: NRC

Høy aktivitet for NRC Group

NRC Group leverer et andrekvartal med god omsetning og resultatvekst, og kjøper opp miljø- og saneringsselskapet NSS Holding AS.

Det skriver NRC Group i en pressemelding tirsdag.

Infrastrukturentreprenøren hadde inntekter på 827 millioner kroner i andre kvartal i 2018, en økning på 42 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Den organiske veksten var på 19 prosent i kvartalet. Driftsresultat (EBITDA) var 65 millioner kroner, sammenlignet med 43 millioner kroner i samme periode i 2017. Det tilsvarer en EBITDA-margin på 7,9 prosent, skriver NRC Group.

– Det har vært et kvartal med høy aktivitet, og den gode farten fra første kvartal er blitt videreført, uttaler konsernsjef i NRC Group Øivind Horpestad.

Gruppen signerte, ifølge pressemeldingen, nye kontrakter til en verdi av 568 millioner kroner i løpet av kvartalet, og ordreboken ved utgangen av andre kvartal var 3,2 milliarder kroner. Det er en oppgang på 30 prosent i forhold til samme tidspunkt i fjor, skriver NRC Group. Omtrent 40 prosent av ordreboken er, ifølge meldingen, ventet å bli utført i løpet av 2018.

Entreprenøren skriver i pressemeldingen at fokus på større entrepriser og flerfaglige prosjekter er noe de ønsker å videreføre. De forventer fortsatt tildeling av flere større prosjekter i løpet av 2018. Utførelsen av disse i hovedsak vil skje fra 2019 og fremover.

14. august kjøpte NRC Group det norske miljø- og saneringsselskapet NSS Holding AS (NSS), som eier Norsk Sanering AS og 70 prosent av Miljøvakta AS.

– Jeg er utrolig glad for at NSS nå blir en del av NRC Group. I NRC Group har vi alltid hatt høyt fokus på bærekraft og miljø i våre leveranser. Med NSS får vi enda flere høykompetente mennesker med på laget, som vil styrke oss betydelig innen områder som er en naturlig del av vårt virke, sier Horpestad.

NRC Group etablerer gjennom oppkjøpet av NSS en egen fagdisiplin på miljø med tilhørende tilbud til markedet.