Hans Olav Storkås er ny daglig leder i NRC Group i Norge. Foto: NRC Group

Hans Olav Storkås ny daglig leder for NRC Group i Norge

Hans Olav Storkås er ansatt som ny daglig leder i NRC Group i Norge.

Det skriver NRC Group i en pressemelding onsdag.

Hans Olav Storkås besitter, ifølge meldingen, over 25 års erfaring fra bygg- og anleggsbransjen, med blant annet ledende direktør-stillinger i AF Gruppen og YIT, den gang Lemminkäinen. Han har tidligere grunnlagt et entreprenørselskap som senere ble solgt til Lemminkäinen. Storkås har vært konstituert daglig leder i NRC Norge siden begynnelsen av mars.

– Etter å ha vært noen måneder i NRC Group har jeg blitt kjent med en virksomhet med stort mangfold og som kan betjene alle tverrfaglige jernbaneprosjekter fra grunn til signal. I tillegg er vi spesielt gode på enkelte nisjeprodukter innenfor bane og anlegg, og bedre skal vi bli, sier Storkås i pressemeldingen.

– Utfordringen videre vil være å holde toget trygt på skinner. Innenfor jernbanesegmentet er det fortsatt uforutsigbart utbyggingstempo, i sterk kontrast til hva vi opplever i Sverige. Innenfor vår anleggsdivisjon skal vi rendyrke det vi er gode på og se etter samarbeidspartnere på større prosjekter, fortsetter han.

De siste årene har NRC Group gjennomført en rekke oppkjøp, har vunnet flere store kontrakter og gikk ut av første kvartal i 2018 med en ordrebok på 3,5 milliarder norske kroner.

– Dette krever at vi har en sterk og tydelig ledelse. Hans Olav har solid erfaring med selskap i vekst og vi er trygge på at han kan være med å løfte selskapet videre i en svært spennende tid fremover, sier Øivind Horpestad, konserndirektør i NRC Group, i pressemeldingen.

Han Olav Storkås tiltrer stillingen 1. juli.