<p>Foto: Anne Mette Storvik/Jernbaneverket</p>Foto: Freddy Samson FagerheimHolmestrand-ordfører Alf Johan Svele og prosjektdirektør Stile Ilebrekke Undrum. Foto: Anne Mette StorvikBanesjef Bjørn Ståle Varnes. Foto: Anne Mette StorvikStine Ilebrekke Undrum og Knut Edmund Knutsen på plattform. Foto: Anne Mette StorvikTor Kleiven (fra venstre), Knut edmund Knutsen, Stine Ilebrekke Undrum og Synøve Neperud.Foto: Trine EvensenFoto: Anne Mette StorvikFoto: Anne Mette Storvik

Holm-Nykirke åpnet

Mandag kunne for første gang et rutetog rulle inn i den nye stasjonshallen – for det andre var det slutt på fire ukers togstans på Vestfoldbanen.

Klokken 05.18 rullet toget inn i den nye stasjonshallen i Holmestrand, og det gikk et sus gjennom toget – som raskt ble overdøvet av hornmusikk fra plattformen.

Plattformen var en liten stund et sammensurium av hornblåsere, «vanlige reisende», folk fra Jernbaneverket og entreprenørene, kommunen, ordfører og media, skriver Jernbaneverket på sine nettsider.

–Jeg er utrolig stolt, glad og lettet over å ha nådd en viktig milepel i dette krevende prosjektet. Det har blitt helt unikt og fantastisk flott – spektakulært, sier prosjektdirektør Stile Ilebrekke Undrum, som også er svært fornøyd med at prosjektet ser ut til å holde seg innenfor kostnadsrammen.

Det var nok mange som kjente på en stolthet i dag, over å ha deltatt i byggingen av dette prosjektet.
– Dette er et enestående prosjekt på den måten at det ikke har vært bygd noe lignende tidligere. Jeg må bare rose de flinke folkene på prosjektet som har stått på, selv om det av og til har vært utfordrende, sa Knut Edmund Knutsen.

Søndre inngang, ny parkeringsplass og gang- og sykkelvei mellom inngangene kommer på plass i løpet av 2017 – som planlagt. Fjellheisen skal bli ferdige i midten av desember.